Turkije wil met eigen auto komen

Turkije wil in 2021 een eigen auto op de markt hebben. Dat heeft president Erdogan persoonlijk laten weten. Die auto wordt dan ontwikkeld en gebouwd door vijf grote samenwerkende Turkse bedrijven, aldus de president.

"Ik geloof dat de Turken de voorkeur zullen geven aan een eigen merk zodra dat op de markt beschikbaar zou zijn," aldus Erdogan. Veel autobedrijven uit de Verenigde Staten en Europa bouwen al auto’s in fabrieken in Turkije maar een eigen ‘nationaal’ merk bestaat er niet meer. In de jaren zestig bestond wel Anadol maar dat is een jaar of dertig later weer van het toneel verdwenen. Bij het nieuwe project zijn onder meer bedrijven als Anadolu Grubu, dat al wel actief is in de automobielsector en onder meer Kia vertegenwoordigt, en de fabrikant van bestelwagens Kiraça Holding betrokken.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Erdogan wil zeker weer een soort oostblok land creëren
het volk moet doen wat de leider wil nu nog een muur bouwen

Geplaatst door: Jeroen Geertsema op

Wat heeft het produceren van een eigen auto te maken met “een soort oostblokland creeren”? De tijd dat wij een eigen auto hadden (DAF) was heel goed voor innovatie en werkgelegenheid in Nederland. Het klinkt vreemd natuurlijk omdat “de Turken het willen”, maar ik zou er maar aan wennen.

Geplaatst door: R. Karamanli op
Turkije wil met eigen auto komen - Automobielmanagement.nl

Turkije wil met eigen auto komen

Turkije wil in 2021 een eigen auto op de markt hebben. Dat heeft president Erdogan persoonlijk laten weten. Die auto wordt dan ontwikkeld en gebouwd door vijf grote samenwerkende Turkse bedrijven, aldus de president.

"Ik geloof dat de Turken de voorkeur zullen geven aan een eigen merk zodra dat op de markt beschikbaar zou zijn," aldus Erdogan. Veel autobedrijven uit de Verenigde Staten en Europa bouwen al auto’s in fabrieken in Turkije maar een eigen ‘nationaal’ merk bestaat er niet meer. In de jaren zestig bestond wel Anadol maar dat is een jaar of dertig later weer van het toneel verdwenen. Bij het nieuwe project zijn onder meer bedrijven als Anadolu Grubu, dat al wel actief is in de automobielsector en onder meer Kia vertegenwoordigt, en de fabrikant van bestelwagens Kiraça Holding betrokken.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Erdogan wil zeker weer een soort oostblok land creëren
het volk moet doen wat de leider wil nu nog een muur bouwen

Geplaatst door: Jeroen Geertsema op

Wat heeft het produceren van een eigen auto te maken met “een soort oostblokland creeren”? De tijd dat wij een eigen auto hadden (DAF) was heel goed voor innovatie en werkgelegenheid in Nederland. Het klinkt vreemd natuurlijk omdat “de Turken het willen”, maar ik zou er maar aan wennen.

Geplaatst door: R. Karamanli op