Investeringen drukken winst BMW

De hoge investeringen om voorop te blijven lopen bij elektrische voertuigen en andere technologische ontwikkelingen drukken de winst bij BMW.

Zo stopt BMW alleen al 400 miljoen in een sterke uitbreiding van haar onderzoeks- en ontwikkelingscentrum in München. De autofabrikant denkt met die hoge uitgaven voor R&D ook ‘de positie van Duitsland als centrum voor expertise en drijvende kracht voor innovatie voor de mobiliteit en technologieën van morgen te versterken.’ "We doen de dingen resoluut op de BMW-manier, houden ons aan onze beloften en leggen ook de lat weer hoger voor onze eigen ambitieuze doelstellingen," zegt CEO Harald Krüger.

Omzet stabiel

BMW heeft in het derde kwartaal een brutowinst (EBT) gedraaid van 2,422 miljard euro, dat is bijna zes procent minder dan een jaar eerder. De omzet bleef nagenoeg stabiel op 23,424 miljard euro, waarbij automotive een bijdrage leverde van 21,04 miljard euro. Het aantal afgeleverde auto’s was met 590.415 exemplaren wel 1,2 procent hoger dan in het derde kwartaal van 2016.  

Verkoop Rolls-royce

De Duitse groep meldt daarbij ook nog dat de verkoop van Rolls-Royce wat tegenzit. In de eerste negen maanden van dit jaar werden er 2.343 van dat merk automobielen verkocht, dat is ruim tien procent minder dan in 2016. Dat komt in de eerste plaats doordat het wachten is op de nieuwe Phantom maar daarnaast heeft ook RR te kampen met zware concurrentie op de markt voor luxe automobielen in een aantal regio’s in de wereld.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Investeringen drukken winst BMW - Automobielmanagement.nl

Investeringen drukken winst BMW

De hoge investeringen om voorop te blijven lopen bij elektrische voertuigen en andere technologische ontwikkelingen drukken de winst bij BMW.

Zo stopt BMW alleen al 400 miljoen in een sterke uitbreiding van haar onderzoeks- en ontwikkelingscentrum in München. De autofabrikant denkt met die hoge uitgaven voor R&D ook ‘de positie van Duitsland als centrum voor expertise en drijvende kracht voor innovatie voor de mobiliteit en technologieën van morgen te versterken.’ "We doen de dingen resoluut op de BMW-manier, houden ons aan onze beloften en leggen ook de lat weer hoger voor onze eigen ambitieuze doelstellingen," zegt CEO Harald Krüger.

Omzet stabiel

BMW heeft in het derde kwartaal een brutowinst (EBT) gedraaid van 2,422 miljard euro, dat is bijna zes procent minder dan een jaar eerder. De omzet bleef nagenoeg stabiel op 23,424 miljard euro, waarbij automotive een bijdrage leverde van 21,04 miljard euro. Het aantal afgeleverde auto’s was met 590.415 exemplaren wel 1,2 procent hoger dan in het derde kwartaal van 2016.  

Verkoop Rolls-royce

De Duitse groep meldt daarbij ook nog dat de verkoop van Rolls-Royce wat tegenzit. In de eerste negen maanden van dit jaar werden er 2.343 van dat merk automobielen verkocht, dat is ruim tien procent minder dan in 2016. Dat komt in de eerste plaats doordat het wachten is op de nieuwe Phantom maar daarnaast heeft ook RR te kampen met zware concurrentie op de markt voor luxe automobielen in een aantal regio’s in de wereld.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding