Samenwerking Osram en Continental brengt intelligente autoverlichting

Het verlichtingsbedrijf Osram, dat nog maar kort geleden door Siemens is verzelfstandigd, en bandenfabrikant en autotoeleverancier Continental gaan een gezamenlijk bedrijf oprichten voor intelligente autoverlichting.

"Het idee is om innovatieve verlichtingstechnologie (van Osram) te combineren met elektronica en software (van Continental) om intelligente verlichtingsoplossingen voor de auto-industrie te ontwikkelen, fabriceren en vermarkten."

Verlichtingsoplossingen

Het nieuwe bedrijf Osram Continental krijgt een hoofdvestiging in München en telt in eerste instantie 1.500 werknemers van beide partners verspreid over 17 lokaties in de hele wereld. "Osram Continental zal in staat zijn om een breed pakket end-to-end innovatieve verlichtingsoplossingen te bieden voor zowel de koplampen als de achterverlichting."

Meningsverschillen

Beide bedrijven kondigden in de zomer al aan dat ze met elkaar hadden gesproken. Daaraan werd toen echter toegevoegd dat er meningsverschillen bleven over de praktische uitvoering. Die geschillen zijn nu kennelijk uit de wereld. Osram is vanouds bekend als fabrikant van gloeilampen maar heeft die activiteit inmiddels verkocht aan een Chinees bedrijf. Het bedrijf zoekt daarom nieuwe activiteiten waaronder om te beginnen verlichting voor auto’s. 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Samenwerking Osram en Continental brengt intelligente autoverlichting - Automobielmanagement.nl

Samenwerking Osram en Continental brengt intelligente autoverlichting

Het verlichtingsbedrijf Osram, dat nog maar kort geleden door Siemens is verzelfstandigd, en bandenfabrikant en autotoeleverancier Continental gaan een gezamenlijk bedrijf oprichten voor intelligente autoverlichting.

"Het idee is om innovatieve verlichtingstechnologie (van Osram) te combineren met elektronica en software (van Continental) om intelligente verlichtingsoplossingen voor de auto-industrie te ontwikkelen, fabriceren en vermarkten."

Verlichtingsoplossingen

Het nieuwe bedrijf Osram Continental krijgt een hoofdvestiging in München en telt in eerste instantie 1.500 werknemers van beide partners verspreid over 17 lokaties in de hele wereld. "Osram Continental zal in staat zijn om een breed pakket end-to-end innovatieve verlichtingsoplossingen te bieden voor zowel de koplampen als de achterverlichting."

Meningsverschillen

Beide bedrijven kondigden in de zomer al aan dat ze met elkaar hadden gesproken. Daaraan werd toen echter toegevoegd dat er meningsverschillen bleven over de praktische uitvoering. Die geschillen zijn nu kennelijk uit de wereld. Osram is vanouds bekend als fabrikant van gloeilampen maar heeft die activiteit inmiddels verkocht aan een Chinees bedrijf. Het bedrijf zoekt daarom nieuwe activiteiten waaronder om te beginnen verlichting voor auto’s. 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding