Opel Ampera E wordt duurder

De Opel Ampera E lijkt flink duurder te worden. In Noorwegen hebben kopers van de elektrische Opel al te horen gekregen dat ze omgerekend 5.000 dollar meer neer moeten tellen en dan toch nog een flinke tijd moeten wachten.

Dat komt omdat de auto in dat mekka van elektrisch rijden niet aan te slepen is. Dealers nemen voorlopig geen nieuwe bestellingen aan en zetten mensen die er toch één willen kopen op een wachtlijst.

Wal en schip

De Ampera E, het zusje van de Amerikaanse Chevy Bolt EV, zit een beetje tussen de wal en het schip na de overname van Opel door PSA. GM blijft de elektrische auto wel bouwen maar dat blijkt in de praktijk toch problemen op te leveren. Een woordvoerder van Opel stelt ‘dat de omstandigheden waaronder Opel Amera-E’s koopt van General Motors zijn veranderd.’ In ieder geval zijn er veel te weinig auto’s beschikbaar om aan de grote vraag te voldoen, niet alleen in Noorwegen maar ook elders in Europa. Overigens is er wel ruim voldoende voorraad aan Chevy Bolts bij dealers in de Verenigde Staten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Opel Ampera E wordt duurder - Automobielmanagement.nl

Opel Ampera E wordt duurder

De Opel Ampera E lijkt flink duurder te worden. In Noorwegen hebben kopers van de elektrische Opel al te horen gekregen dat ze omgerekend 5.000 dollar meer neer moeten tellen en dan toch nog een flinke tijd moeten wachten.

Dat komt omdat de auto in dat mekka van elektrisch rijden niet aan te slepen is. Dealers nemen voorlopig geen nieuwe bestellingen aan en zetten mensen die er toch één willen kopen op een wachtlijst.

Wal en schip

De Ampera E, het zusje van de Amerikaanse Chevy Bolt EV, zit een beetje tussen de wal en het schip na de overname van Opel door PSA. GM blijft de elektrische auto wel bouwen maar dat blijkt in de praktijk toch problemen op te leveren. Een woordvoerder van Opel stelt ‘dat de omstandigheden waaronder Opel Amera-E’s koopt van General Motors zijn veranderd.’ In ieder geval zijn er veel te weinig auto’s beschikbaar om aan de grote vraag te voldoen, niet alleen in Noorwegen maar ook elders in Europa. Overigens is er wel ruim voldoende voorraad aan Chevy Bolts bij dealers in de Verenigde Staten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding