BMW krijgt hoge boete voor belemmeren handel

BMW heeft van de Zwitserse mededingingsdienst een boete gekregen van 136 miljoen euro omdat het jarenlang autodealers uit andere Europese landen heeft verboden auto’s in Zwitserland te verkopen.

Dat leidde er toe dat Zwitserse klanten voor een BMW tot 25 procent meer moesten betalen dan wanneer ze die auto uit het buitenland, met name Duitsland, hadden kunnen halen. BMW was al in 2016 door de mededingingsdienst beboet maar was tegen die uitspraak in beroep gegaan. Nu heeft het Bondsgerecht, het hoogste rechtscollege in Zwitserland, de boete bevestigd waarmee die onherroepelijk is geworden. BMW geeft verder geen commentaar op de zaak.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

BMW krijgt hoge boete voor belemmeren handel - Automobielmanagement.nl

BMW krijgt hoge boete voor belemmeren handel

BMW heeft van de Zwitserse mededingingsdienst een boete gekregen van 136 miljoen euro omdat het jarenlang autodealers uit andere Europese landen heeft verboden auto’s in Zwitserland te verkopen.

Dat leidde er toe dat Zwitserse klanten voor een BMW tot 25 procent meer moesten betalen dan wanneer ze die auto uit het buitenland, met name Duitsland, hadden kunnen halen. BMW was al in 2016 door de mededingingsdienst beboet maar was tegen die uitspraak in beroep gegaan. Nu heeft het Bondsgerecht, het hoogste rechtscollege in Zwitserland, de boete bevestigd waarmee die onherroepelijk is geworden. BMW geeft verder geen commentaar op de zaak.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding