China verlaagt invoerheffing op auto’s

China zal de invoerheffingen op personenauto’s uit het buitenland de komende tijd stapsgewijs verlagen. Op dit moment geldt voor dergelijke auto’s nog een heffing van 25 procent. Wanneer en hoe snel dat omlaag gaat, is nog niet vastgesteld.

Dat is één van de afspraken die zijn gemaakt tijdens het bezoek van de Amerikaanse president Donald Trump aan Beijing. China zal buitenlandse autofabrikanten ook toestaan eigen dochterbedrijven op te richten, maar dan uitsluitend in speciale vrijhandelszones, aldus de onderminister voor financiën Zhu Guangyao.

Samenwerking

Op dit moment moeten buitenlandse bedrijven, ook in de autosector, altijd samenwerken met een Chinese collega om in dat land activiteiten te ontplooien. De buitenlandse partner mag daarbij niet meer dan 50 procent van de gezamenlijke onderneming in handen hebben. Die eis wordt vanaf volgend juni langzamerhand eveneens teruggedraaid. Vorige week deelde Tesla al mee dat in de vrijhandelszone van Shanghai een eigen fabriek wil bouwen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

China verlaagt invoerheffing op auto’s - Automobielmanagement.nl

China verlaagt invoerheffing op auto’s

China zal de invoerheffingen op personenauto’s uit het buitenland de komende tijd stapsgewijs verlagen. Op dit moment geldt voor dergelijke auto’s nog een heffing van 25 procent. Wanneer en hoe snel dat omlaag gaat, is nog niet vastgesteld.

Dat is één van de afspraken die zijn gemaakt tijdens het bezoek van de Amerikaanse president Donald Trump aan Beijing. China zal buitenlandse autofabrikanten ook toestaan eigen dochterbedrijven op te richten, maar dan uitsluitend in speciale vrijhandelszones, aldus de onderminister voor financiën Zhu Guangyao.

Samenwerking

Op dit moment moeten buitenlandse bedrijven, ook in de autosector, altijd samenwerken met een Chinese collega om in dat land activiteiten te ontplooien. De buitenlandse partner mag daarbij niet meer dan 50 procent van de gezamenlijke onderneming in handen hebben. Die eis wordt vanaf volgend juni langzamerhand eveneens teruggedraaid. Vorige week deelde Tesla al mee dat in de vrijhandelszone van Shanghai een eigen fabriek wil bouwen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding