Ford investeert 650 miljoen in China

Ford steekt 650 miljoen euro in een joint-venture met Zotye Auto om elektrische auto’s te bouwen in China. De bedrijven krijgen beide de helft van de jv in handen. De overeenkomst moet nog wel goedgekeurd worden door de Chinese autoriteiten.

Ook Ford reageert daarmee op de grote druk van Beijing op de autofabrikanten om maar zoveel mogelijk EV’s te bouwen. Vanaf 1 januari moet minstens acht procent van alle nieuwe personenauto’s in China elektrisch zijn. Dat percentage wordt daarna jaarlijks verder opgevoerd. Ford wil daarom samen met Zotye Auto een fabriek voor elektrische auto’s bouwen in de provincie Zhejiang. Dat moet de aanwezigheid van Ford op de Chinese markt, die nu achterloopt bij concurrenten als General Motors of Volkswagen, verder versterken. Beide bedrijven willen zich nadrukkelijk ook richten op andere mobiliteitsdiensten, zonder die in dit stadium nader te noemen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Ford investeert 650 miljoen in China - Automobielmanagement.nl

Ford investeert 650 miljoen in China

Ford steekt 650 miljoen euro in een joint-venture met Zotye Auto om elektrische auto’s te bouwen in China. De bedrijven krijgen beide de helft van de jv in handen. De overeenkomst moet nog wel goedgekeurd worden door de Chinese autoriteiten.

Ook Ford reageert daarmee op de grote druk van Beijing op de autofabrikanten om maar zoveel mogelijk EV’s te bouwen. Vanaf 1 januari moet minstens acht procent van alle nieuwe personenauto’s in China elektrisch zijn. Dat percentage wordt daarna jaarlijks verder opgevoerd. Ford wil daarom samen met Zotye Auto een fabriek voor elektrische auto’s bouwen in de provincie Zhejiang. Dat moet de aanwezigheid van Ford op de Chinese markt, die nu achterloopt bij concurrenten als General Motors of Volkswagen, verder versterken. Beide bedrijven willen zich nadrukkelijk ook richten op andere mobiliteitsdiensten, zonder die in dit stadium nader te noemen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding