Kantoren voorzitter OR bij Volkswagen doorzocht

De officier van justitie in Braunschweig heeft niet alleen kantoren van de Volkswagen Groep zelf laten onderzoeken maar zijn ambtenaren ook opdracht gegeven in de bestanden en bureaus van voorzitter Bernd Osterloh van de centrale ondernemingsraad rond te kijken.

Kantoren voorzitter OR bij VW doorzocht

"De onderzoekingen richten zich net als voorheen niet tegen Bernd Osterloh zelf. De OR gaat er net als VW onverminderd vanuit dat de vastgelegde handelingen van Osterloh in overeenstemming zijn met de juridische voorschriften," benadrukt een woordvoerder van de OR echter.

Osterloh bekleedt al jaren een machtige positie binnen de Volkswagen Groep. Als voorzitter van de OR is hij ook lid van de Raad van Toezicht, zeg maar commissaris, van de onderneming. In die rol is hij een goede om niet te zeggen uitstekende bekende van alle leidende figuren binnen de groep maar ook van politici die een rol spelen in het bestuur van de groep, zoals van de deelstaat Nedersaksen.

Zijn kantoren en die van alle andere leidinggevenden zouden doorzocht zijn tijdens een afgelopen dinsdag uitgevoerde inval van justitie. Daaraan werd ook deelgenomen door medewerkers van de financiële toezichthouder die al sinds het openbaar worden van dieselgate onderzoeken of VW de financiële markten op de juiste manier heeft ingelicht en of er sprake is geweest van handelen met voorkennis.

Kantoren voorzitter OR bij Volkswagen doorzocht - Automobielmanagement.nl

Kantoren voorzitter OR bij Volkswagen doorzocht

De officier van justitie in Braunschweig heeft niet alleen kantoren van de Volkswagen Groep zelf laten onderzoeken maar zijn ambtenaren ook opdracht gegeven in de bestanden en bureaus van voorzitter Bernd Osterloh van de centrale ondernemingsraad rond te kijken.

Kantoren voorzitter OR bij VW doorzocht

"De onderzoekingen richten zich net als voorheen niet tegen Bernd Osterloh zelf. De OR gaat er net als VW onverminderd vanuit dat de vastgelegde handelingen van Osterloh in overeenstemming zijn met de juridische voorschriften," benadrukt een woordvoerder van de OR echter.

Osterloh bekleedt al jaren een machtige positie binnen de Volkswagen Groep. Als voorzitter van de OR is hij ook lid van de Raad van Toezicht, zeg maar commissaris, van de onderneming. In die rol is hij een goede om niet te zeggen uitstekende bekende van alle leidende figuren binnen de groep maar ook van politici die een rol spelen in het bestuur van de groep, zoals van de deelstaat Nedersaksen.

Zijn kantoren en die van alle andere leidinggevenden zouden doorzocht zijn tijdens een afgelopen dinsdag uitgevoerde inval van justitie. Daaraan werd ook deelgenomen door medewerkers van de financiële toezichthouder die al sinds het openbaar worden van dieselgate onderzoeken of VW de financiële markten op de juiste manier heeft ingelicht en of er sprake is geweest van handelen met voorkennis.