Omzet Yokohama naar recordhoogte

Yokohama Rubber Co. Ltd heeft in de eerste negen maanden van 2017 een omzet behaald van 466,8 miljard yen (ruim 3,5 mrd euro), een record in haar geschiedenis. Dit blijkt uit het gepresenteerde kwartaalverslag.

Omzet Yokohama naar recordhoogte

Van deze omzet was 333,1 miljard toe te rekenen aan de omzet door de verkoop van banden. (exclusief de verkoop door Alliance Tyre Group, dat in 2016 werd overgenomen). Het bedrijfsresultaat nam met 14,8 procent toe tot 19 miljard yen. Deze goede resultaten werden behaald ondanks de sterk gestegen grondstofprijzen.

OE en vervangingsmarkt

Yokohama zag de afzet van haar banden in zowel de vervangings- als de OE-markt stijgen. Ook van dochter ATG stegen de volumes in zowel de OE- als in de vervangingsmarkt.

Voor het gehele jaar 2017 verwacht Yokohama een omzet van 660 miljard yen, een winst van 30 miljard yen en een bedrijfsresultaat van 50 miljard yen.

Omzet Yokohama naar recordhoogte - Automobielmanagement.nl

Omzet Yokohama naar recordhoogte

Yokohama Rubber Co. Ltd heeft in de eerste negen maanden van 2017 een omzet behaald van 466,8 miljard yen (ruim 3,5 mrd euro), een record in haar geschiedenis. Dit blijkt uit het gepresenteerde kwartaalverslag.

Omzet Yokohama naar recordhoogte

Van deze omzet was 333,1 miljard toe te rekenen aan de omzet door de verkoop van banden. (exclusief de verkoop door Alliance Tyre Group, dat in 2016 werd overgenomen). Het bedrijfsresultaat nam met 14,8 procent toe tot 19 miljard yen. Deze goede resultaten werden behaald ondanks de sterk gestegen grondstofprijzen.

OE en vervangingsmarkt

Yokohama zag de afzet van haar banden in zowel de vervangings- als de OE-markt stijgen. Ook van dochter ATG stegen de volumes in zowel de OE- als in de vervangingsmarkt.

Voor het gehele jaar 2017 verwacht Yokohama een omzet van 660 miljard yen, een winst van 30 miljard yen en een bedrijfsresultaat van 50 miljard yen.