De Amerikanen zijn bereid 620 miljoen euro voor de aandelen op tafel te leggen. Met het dividend van Belron mee kan eigenaar d’Ieteren, de Belgische importeur en dealer van VW, daarmee in korte tijd één miljard opstrijken.

Belron is momenteel één van de grootste spelers op de markt voor autoruiten met activiteiten in 34 landen en een omzet van 3,3 miljard. D’Ieteren heeft al maanden geleden aangekondigd dat het een financiële partner zocht voor Belron om dat bedrijf verder te laten groeien en ook andere activiteiten te laten ontplooien. Vorige maand namen de Belgen in dat kader al een Frans bedrijf op het gebied van woningonderhoud over. D’Ieteren heeft nu laten weten dat het exclusieve onderhandelingen voert met Calyton, Dubiler & Rice, vroeger een grote aandeelhouder van autoverhuurder Hertz. Een overeenkomst moet nog wel worden goedgekeurd door de betrokken autoriteiten. D’Ieteren zelf heeft in haar pogingen om minder afhankelijk te worden van auto’s kort geleden ook nog de Italiaanse fabrikant van luxe kantoorartikelen Moleskine ingelijfd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding