Toyota en Suzuki trekken banden aan

Toyota en Suzuki gaan samen elektrische auto’s bouwen maar voorlopig alleen voor de Indiase markt. Dat is de eerste uitwerking van de zakelijke partnerschap die de twee Japanse autobedrijven in februari hebben aangekondigd.

In een memorandum of understanding hebben de autobedrijven afgesproken dat ze een nieuw bedrijf oprichten om EV’s op de Indiase markt te introduceren. Die worden dan gebouwd door Suzuki, één van de grootste spelers op die markt, met technische ondersteuning van Toyota. Bovendien gaan de bedrijven samen bekijken hoe ze de acceptatie en het gebruik van elektrische mobiliteit kunnen stimuleren. Dat omvat mede het bouwen van voldoende laadstations, opleiden van aftersales technici en systemen voor de behandeling van afgedankte batterijen. Suzuki gaat in dat kader ook een eigen batterijenfabriek bouwen in de staat Gujarat waar het kort geleden ook een autofabriek in gebruik heeft genomen. "Onder leiding van premier Narendra Modi poogt India een autotransitie naar elektrische auto’s zo snel mogelijk te promoten," aldus de gezamenlijke verklaring van Toyota en Suzuki.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Toyota en Suzuki trekken banden aan - Automobielmanagement.nl

Toyota en Suzuki trekken banden aan

Toyota en Suzuki gaan samen elektrische auto’s bouwen maar voorlopig alleen voor de Indiase markt. Dat is de eerste uitwerking van de zakelijke partnerschap die de twee Japanse autobedrijven in februari hebben aangekondigd.

In een memorandum of understanding hebben de autobedrijven afgesproken dat ze een nieuw bedrijf oprichten om EV’s op de Indiase markt te introduceren. Die worden dan gebouwd door Suzuki, één van de grootste spelers op die markt, met technische ondersteuning van Toyota. Bovendien gaan de bedrijven samen bekijken hoe ze de acceptatie en het gebruik van elektrische mobiliteit kunnen stimuleren. Dat omvat mede het bouwen van voldoende laadstations, opleiden van aftersales technici en systemen voor de behandeling van afgedankte batterijen. Suzuki gaat in dat kader ook een eigen batterijenfabriek bouwen in de staat Gujarat waar het kort geleden ook een autofabriek in gebruik heeft genomen. "Onder leiding van premier Narendra Modi poogt India een autotransitie naar elektrische auto’s zo snel mogelijk te promoten," aldus de gezamenlijke verklaring van Toyota en Suzuki.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding