Steeds meer korting op een Britse diesel

Britse dealers bieden steeds grotere kortingen om maar van auto’s met een dieselmotor af te komen. De gemiddelde korting op een auto met dieselmotor ligt nu al op omgerekend rond de 3.000 euro, dat is een kwart hoger dan die op een vergelijkbaar model op benzine.

Dat berekent autowebsite What Car. Hoofdredacteur Claire Evans: "De dramatische toename van de kortingen is een direct gevolg van de enorme daling van de vraag naar diesels doordat de regering die auto’s in het verdomhoekje heeft gezet. Tegelijk begrijpt de consument niets van de nieuwe schonere Euro 6 dieselauto’s die nu op de markt zijn. Het is dus een perfecte storm."

Het verschil tussen de korting op een diesel- en een benzinewagen is het grootst bij massamodellen en bij grotere SUV’s. Zo bedraagt het verschil volgens What Car bij een Volkswagen Jetta of Golf rond de 25 procent, bij een Ford Focus een kleine 20 procent en bij een VW Touran nog altijd 18 procent. Verwacht wordt overigens dat de Britse minister voor financiën Hammond in zijn begroting woensdag nieuwe fiscale maatregelen tegen dieselauto’s zal aankondigen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Steeds meer korting op een Britse diesel - Automobielmanagement.nl

Steeds meer korting op een Britse diesel

Britse dealers bieden steeds grotere kortingen om maar van auto’s met een dieselmotor af te komen. De gemiddelde korting op een auto met dieselmotor ligt nu al op omgerekend rond de 3.000 euro, dat is een kwart hoger dan die op een vergelijkbaar model op benzine.

Dat berekent autowebsite What Car. Hoofdredacteur Claire Evans: "De dramatische toename van de kortingen is een direct gevolg van de enorme daling van de vraag naar diesels doordat de regering die auto’s in het verdomhoekje heeft gezet. Tegelijk begrijpt de consument niets van de nieuwe schonere Euro 6 dieselauto’s die nu op de markt zijn. Het is dus een perfecte storm."

Het verschil tussen de korting op een diesel- en een benzinewagen is het grootst bij massamodellen en bij grotere SUV’s. Zo bedraagt het verschil volgens What Car bij een Volkswagen Jetta of Golf rond de 25 procent, bij een Ford Focus een kleine 20 procent en bij een VW Touran nog altijd 18 procent. Verwacht wordt overigens dat de Britse minister voor financiën Hammond in zijn begroting woensdag nieuwe fiscale maatregelen tegen dieselauto’s zal aankondigen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding