Volvo kan 24.000 auto’s leveren aan Uber

Volvo kan 24.000 voor autonoom rijden geschikte auto’s leveren aan Uber. Daarbij gaat het echter alleen om een kaderovereenkomst.

Of Uber daadwerkelijk zoveel XC90’s, die rond de 42.000 euro per stuk kosten, zal gaan afnemen is nog niet zeker. Als dat wel doorgaat, is het de grootste verkoopopdracht die Volvo ooit heeft binnengehaald. Hoeveel geld er uiteindelijk mee gemoeid kan zijn, is niet bekend gemaakt.

Volvo en Uber werken al sinds augustus vorig jaar samen op het gebied van autonoom rijden. Bij de proeven die Uber daarmee neemt, gaat het tot nu toe ook steeds om Volvo’s. Volvo Cars spreekt van een niet-exclusieve overeenkomst die het strategische partnerschap met Uber versterkt. "Ook vormt dit een nieuw hoofdstuk in de samenkomst van autofabrikanten en technologiebedrijven uit Silicon Valley."

De te leveren auto’s worden uitgerust met alle noodzakelijke veiligheids-, weigerings- en belangrijkste autonoom rijden technologie die nodig zijn om Uber in staat te stellen haar eigen zelfrij-technologie er in te installeren, aldus Volvo. Technici van beide bedrijven hebben ook nauw samengewerkt bij de XC90 SUV’s die aan Uber geleverd zullen worden. "De auto-industrie wordt door elkaar geschud door technologie en Volvo Cars kiest ervoor actief aan dat schudden mee te doen," verwoordt CEO Håkan Samuelsson van de Zweedse dochter van het Chinese Geely. "Ons doel is de wereldwijde voorkeursleverancier te worden voor autodeeldiensten met autonoom rijdende voertuigen."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Volvo kan 24.000 auto’s leveren aan Uber - Automobielmanagement.nl

Volvo kan 24.000 auto’s leveren aan Uber

Volvo kan 24.000 voor autonoom rijden geschikte auto’s leveren aan Uber. Daarbij gaat het echter alleen om een kaderovereenkomst.

Of Uber daadwerkelijk zoveel XC90’s, die rond de 42.000 euro per stuk kosten, zal gaan afnemen is nog niet zeker. Als dat wel doorgaat, is het de grootste verkoopopdracht die Volvo ooit heeft binnengehaald. Hoeveel geld er uiteindelijk mee gemoeid kan zijn, is niet bekend gemaakt.

Volvo en Uber werken al sinds augustus vorig jaar samen op het gebied van autonoom rijden. Bij de proeven die Uber daarmee neemt, gaat het tot nu toe ook steeds om Volvo’s. Volvo Cars spreekt van een niet-exclusieve overeenkomst die het strategische partnerschap met Uber versterkt. "Ook vormt dit een nieuw hoofdstuk in de samenkomst van autofabrikanten en technologiebedrijven uit Silicon Valley."

De te leveren auto’s worden uitgerust met alle noodzakelijke veiligheids-, weigerings- en belangrijkste autonoom rijden technologie die nodig zijn om Uber in staat te stellen haar eigen zelfrij-technologie er in te installeren, aldus Volvo. Technici van beide bedrijven hebben ook nauw samengewerkt bij de XC90 SUV’s die aan Uber geleverd zullen worden. "De auto-industrie wordt door elkaar geschud door technologie en Volvo Cars kiest ervoor actief aan dat schudden mee te doen," verwoordt CEO Håkan Samuelsson van de Zweedse dochter van het Chinese Geely. "Ons doel is de wereldwijde voorkeursleverancier te worden voor autodeeldiensten met autonoom rijdende voertuigen."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding