Tesla draait er 480.000 dollar per uur door

Tesla draait er momenteel 8.000 dollar per minuut ofwel 480.000 dollar per uur door. Als het zo doorgaat, dan is Tesla met de huidige middelen op 6 augustus volgend jaar blut, heeft financieel persbureau Bloomberg berekend. “Tesla verbrandt met haar elektrische auto’s weliswaar geen benzine maar het verbrandt des te meer geld,” zegt Bloomberg daarbij.

Om te voorkomen dat de kas leeg raakt, zal Tesla toch zo snel mogelijk en zo veel mogelijk Model 3-en moeten bouwen en verkopen. Weliswaar hebben meer dan 400.000 mensen die auto besteld en een kleine aanbetaling gedaan maar het geld begint pas echt binnen te komen als die auto’s ook worden afgeleverd. Tesla heeft eerder echter het doel om 10.000 van die auto’s per maand te verschepen verder verschoven.

Troetelkind

Investeerders lijken zich voorlopig geen zorgen te maken over de financiële positie van hun troetelkind. Deze week ging de koers op Wall Street weer een paar procent omhoog, mede ondersteund door de aankondigingen van CEO Elon Musk over een spectaculaire supercar en een even spectaculaire vrachtwagen. Met een beurswaarde van momenteel rond de 53 miljard dollar is Tesla nog altijd meer waard dan Ford en Fiat-Chrysler Automobiles. Op Wall Street neemt het aantal waarschuwingen over een Tesla-bubbel echter wel hand over hand toe.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Worldonline was ook veel waard…

Geplaatst door: Wim Ruberg op
Tesla draait er 480.000 dollar per uur door - Automobielmanagement.nl

Tesla draait er 480.000 dollar per uur door

Tesla draait er momenteel 8.000 dollar per minuut ofwel 480.000 dollar per uur door. Als het zo doorgaat, dan is Tesla met de huidige middelen op 6 augustus volgend jaar blut, heeft financieel persbureau Bloomberg berekend. “Tesla verbrandt met haar elektrische auto’s weliswaar geen benzine maar het verbrandt des te meer geld,” zegt Bloomberg daarbij.

Om te voorkomen dat de kas leeg raakt, zal Tesla toch zo snel mogelijk en zo veel mogelijk Model 3-en moeten bouwen en verkopen. Weliswaar hebben meer dan 400.000 mensen die auto besteld en een kleine aanbetaling gedaan maar het geld begint pas echt binnen te komen als die auto’s ook worden afgeleverd. Tesla heeft eerder echter het doel om 10.000 van die auto’s per maand te verschepen verder verschoven.

Troetelkind

Investeerders lijken zich voorlopig geen zorgen te maken over de financiële positie van hun troetelkind. Deze week ging de koers op Wall Street weer een paar procent omhoog, mede ondersteund door de aankondigingen van CEO Elon Musk over een spectaculaire supercar en een even spectaculaire vrachtwagen. Met een beurswaarde van momenteel rond de 53 miljard dollar is Tesla nog altijd meer waard dan Ford en Fiat-Chrysler Automobiles. Op Wall Street neemt het aantal waarschuwingen over een Tesla-bubbel echter wel hand over hand toe.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Worldonline was ook veel waard…

Geplaatst door: Wim Ruberg op