BMW investeert 200 miljoen in batterijcentrum

BMW investeert 200 miljoen euro in een nieuw Battery Cell Competence Centre in München waarvoor eind vorige week in het bijzijn van de Beierse minister voor economische zaken Ilse Aigner de eerste paal is geslagen.

Het centrum voor batterijtechnologie moet begin 2019 in gebruik worden genomen en zal dan aan 200 mensen werk bieden.

BMW Groep gaat alle in-house expertise op het gebied van batterijcellen in het nieuwe high-tech centrum concentreren, stelt directeur research en ontwikkeling Klaus Fröhlich. Internationale deskundigen gaan in de nieuwe laboratoria en andere faciliteiten belangrijk onderzoek doen om de samenstelling van batterijcellen en het ontwerp van de batterijen verder te verfijnen, legt hij uit. "We focussen ons op verdere verbetering bij de prestaties van batterijen, de levensduur, veiligheid, het opladen en ook op de kosten. Op die manier hopen we benchmarks voor de hele autosector te kunnen zetten." Het centrum gaat een grote rol spelen bij het realiseren van de strategie van BMW om tot de belangrijkste spelers op het gebied van elektromobiliteit te behoren.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

BMW investeert 200 miljoen in batterijcentrum - Automobielmanagement.nl

BMW investeert 200 miljoen in batterijcentrum

BMW investeert 200 miljoen euro in een nieuw Battery Cell Competence Centre in München waarvoor eind vorige week in het bijzijn van de Beierse minister voor economische zaken Ilse Aigner de eerste paal is geslagen.

Het centrum voor batterijtechnologie moet begin 2019 in gebruik worden genomen en zal dan aan 200 mensen werk bieden.

BMW Groep gaat alle in-house expertise op het gebied van batterijcellen in het nieuwe high-tech centrum concentreren, stelt directeur research en ontwikkeling Klaus Fröhlich. Internationale deskundigen gaan in de nieuwe laboratoria en andere faciliteiten belangrijk onderzoek doen om de samenstelling van batterijcellen en het ontwerp van de batterijen verder te verfijnen, legt hij uit. "We focussen ons op verdere verbetering bij de prestaties van batterijen, de levensduur, veiligheid, het opladen en ook op de kosten. Op die manier hopen we benchmarks voor de hele autosector te kunnen zetten." Het centrum gaat een grote rol spelen bij het realiseren van de strategie van BMW om tot de belangrijkste spelers op het gebied van elektromobiliteit te behoren.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding