"Maar dat mag van alles zijn, bijvoorbeeld clicks, nieuwe klanten, verkopen, kilowatt-uur, autonoom rondrijdende passagiers of vrachtcontainers. Het kan ook gaan om auto’s of commerciële voertuigen, om de mobiliteit of financiële diensten, er zijn geen grenzen voor het creatieve potentieel van onze mensen," zegt Daimler hoogdravend.  

Broedmachine

De competitie zelf is een idee van Lab1866, het innovatie laboratorium van Daimler dat over een eigen ‘incubator’ van dezelfde naam beschikt. "Met Lab1886 hebben we een geschikte broedmachine die start-up methoden en onconventionele benaderingen inzet om nieuwe en innovatieve business-modellen verder te ontwikkelen tot ze geschikt zijn voor de markt," verwoordt Bodo Uebber, in de directie van Daimler verantwoordelijk voor financiën en controlling en voor Daimler Financial Services.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding