Hoewel er geen rechtstreeks verband bestaat met de gelijknamige autofabrikant wordt met de bekentenissen de naam van Mitsubishi verder meegesleept in het nog steeds uitdijende schandaal rond het vervalsen van data, testen en certificeringen door grote Japanse bedrijven. Mitsubishi Motors heeft al veel eerder bekend dat het op grote schaal sjoemelde met emissiegegevens waardoor het bedrijf zo diep in de financiële problemen belandde dat het gered moest worden door Nissan.

Structurele fouten 

Nissan zelf heeft echter nadien, net als Subaru, laten weten dat er bij hen structurele fouten zijn gemaakt bij de eindinspectie van nieuwe voertuigen. Voor zover tot nu toe bekend gaat het daarbij alleen om auto’s die in Japan zelf zijn verkocht. En daarnaast is er het grote staalbedrijf Kobe Steel dat rommelde met de specificaties van staal dat onder meer werd geleverd aan autofabrieken in de hele wereld.