PSA wil half miljard terug van General Motors

PSA heeft bij General Motors een rekening ingediend van rond een half miljard euro vanwege niet onthulde problemen rond de CO2-emissies bij het pas van GM overgenomen Opel. “We zijn in de maling genomen en hebben lijken in de kast gevonden,” wordt uit kringen rond PSA gemeld.

Volgens PSA is de strategie die Opel hanteerde om de CO2-emissies van haar auto’s voldoende terug te dringen om aan de strengere Europese eisen te voldoen volstrekt ontoereikend. Dat zou betekenen dat de nieuwe Franse eigenaar op den duur met miljarden aan boetes geconfronteerd kan worden. PSA wil daarom 500 miljoen euro compensatie van de voormalige eigenaar, dat is ongeveer de helft van wat de Fransen voor Opel hebben neergeteld.

Correctie noodzakelijk

"Ze hebben ons niet de donkere kant van de maan laten zien," heeft topman Carlos Tavares zich onlangs laten ontvallen. "We hebben ontdekt dat de informatie die we hebben ontvangen over de milieuroute die Opel zou willen nemen vals is. In dat soort gevallen moet er achteraf een correctie op de prijs komen," zeggen andere bronnen bij PSA. Een woordvoerder van General Motors zegt niets van eventuele claims van PSA te weten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

PSA wil half miljard terug van General Motors - Automobielmanagement.nl

PSA wil half miljard terug van General Motors

PSA heeft bij General Motors een rekening ingediend van rond een half miljard euro vanwege niet onthulde problemen rond de CO2-emissies bij het pas van GM overgenomen Opel. “We zijn in de maling genomen en hebben lijken in de kast gevonden,” wordt uit kringen rond PSA gemeld.

Volgens PSA is de strategie die Opel hanteerde om de CO2-emissies van haar auto’s voldoende terug te dringen om aan de strengere Europese eisen te voldoen volstrekt ontoereikend. Dat zou betekenen dat de nieuwe Franse eigenaar op den duur met miljarden aan boetes geconfronteerd kan worden. PSA wil daarom 500 miljoen euro compensatie van de voormalige eigenaar, dat is ongeveer de helft van wat de Fransen voor Opel hebben neergeteld.

Correctie noodzakelijk

"Ze hebben ons niet de donkere kant van de maan laten zien," heeft topman Carlos Tavares zich onlangs laten ontvallen. "We hebben ontdekt dat de informatie die we hebben ontvangen over de milieuroute die Opel zou willen nemen vals is. In dat soort gevallen moet er achteraf een correctie op de prijs komen," zeggen andere bronnen bij PSA. Een woordvoerder van General Motors zegt niets van eventuele claims van PSA te weten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding