Dat meldden persbureau Bloomberg en andere Amerikaanse bronnen. De Financial Times houdt het op een verlies van 743 miljoen dollar. Al die bronnen citeren uit stukken die Uber heeft gestuurd naar haar aandeelhouders. Omdat het bedrijf voorlopig nog niet aan de beurs is genoteerd, hoeft Uber de gegevens verder niet openbaar te maken.

Schandalen

De berichten komen op het moment dat de Japanse investeringsbank Softbank samen met enkele partners voor acht miljard dollar 14 procent van de aandelen Uber wil overnemen van de huidige aandeelhouders. Softbank wil maar 33 dollar per aandeel betalen, dat is 30 procent minder dan een vorige waardering ervan. Een aantal grote partijen is bereid hun aandelen te verkopen maar andere willen toch meer geld op tafel zien. De waardering is een ernstig twistpunt omdat Uber niet alleen enorme verliezen lijdt maar nog altijd ook overspoeld wordt door schandalen. Recent is weer bekend geworden dat de taxirit-deler een omvangrijke hack geheim heeft gehouden waardoor details van duizenden klanten mogelijk in verkeerde handen zijn gevallen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding