Nissan krijgt flinke klap van schandaal

Nissan heeft in haar Japanse fabrieken in oktober met 82.500 exemplaren bijna 14 procent minder auto’s gebouwd dan in dezelfde maand in 2016.

Een aantal fabrieken heeft enige tijd stil gelegen vanwege het schandaal rond de eindinspectie van nieuwe auto’s. Over de eerste tien maanden van dit jaar rolden er met bijna 750.000 voertuigen nog wel 19 procent meer auto’s van de Japanse banden van Nissan.

Elders in de wereld werden in oktober 433.200 nieuwe Nissans gebouwd, een toename met een goede twee procent vergeleken met vorig jaar. Wereldwijd kwam het Japanse merk daarmee in die maand op 515.700 nieuwe personenauto’s, dat is net een half procentje minder op jaarbasis. Daarbij is het zo dat de fabriek in het Britse Sunderland ondanks alle onzekerheid rond Brexit met 46.400 stuks in oktober toch nog ruim een procent meer auto’s wist af te leveren. Aan de andere kant lijkt Nissan steeds meer afscheid te nemen van Spanje want daar daalde de productie met nog eens 20 procent naar een magere 8.800 auto’s.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Nissan krijgt flinke klap van schandaal - Automobielmanagement.nl

Nissan krijgt flinke klap van schandaal

Nissan heeft in haar Japanse fabrieken in oktober met 82.500 exemplaren bijna 14 procent minder auto’s gebouwd dan in dezelfde maand in 2016.

Een aantal fabrieken heeft enige tijd stil gelegen vanwege het schandaal rond de eindinspectie van nieuwe auto’s. Over de eerste tien maanden van dit jaar rolden er met bijna 750.000 voertuigen nog wel 19 procent meer auto’s van de Japanse banden van Nissan.

Elders in de wereld werden in oktober 433.200 nieuwe Nissans gebouwd, een toename met een goede twee procent vergeleken met vorig jaar. Wereldwijd kwam het Japanse merk daarmee in die maand op 515.700 nieuwe personenauto’s, dat is net een half procentje minder op jaarbasis. Daarbij is het zo dat de fabriek in het Britse Sunderland ondanks alle onzekerheid rond Brexit met 46.400 stuks in oktober toch nog ruim een procent meer auto’s wist af te leveren. Aan de andere kant lijkt Nissan steeds meer afscheid te nemen van Spanje want daar daalde de productie met nog eens 20 procent naar een magere 8.800 auto’s.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding