Britse dealer verkoopt Amerikaanse dochter

De Britse megadealer Pendragon wil haar activiteiten in de Verenigde Staten van de hand doen. Pendragon heeft het geld nodig om de gevolgen van de steeds verder inzakkende automarkt in Groot-Brittannië zelf op te vangen. Bovendien heeft Pendragon aangekondigd dat het zich nog meer op de tweedehands markt wil concentreren.

Pendragon heeft onder twee verschillende merknamen op dit moment 188 vestigingen in Groot-Brittannië. Daarnaast heeft het bedrijf negen dealers in Californië waar het handelt in de duurdere merken Aston Martin, Land Rover en Jaguar. Die laatste divisie, die in de loop der jaren nauwelijks is gegroeid, wordt nu in de etalage gezet. Pendragon hoopt daarmee ruim 110 miljoen euro te halen.

Pendragon, dat aan de beurs van Londen genoteerd is, waarschuwde in oktober al dat de winst dit jaar een stuk lager uit zou komen dan eerder verwacht. Dat leidde er toe dat de koers met 20 procent omlaag duikelde. Die winstwaarschuwing was ook aanleiding voor een strategische heroriëntatie die nu resulteert in het beëindigen van de activiteiten in het verre Amerika. Ook op de Britse thuismarkt zelf worden de komende tijd een flink aantal vestigingen afgestoten of gesloten. CEO Trevor Finn hoopt wel dat de occassionmarkt niet zo sterk zal instorten als die voor nieuwe auto’s. Hij wil proberen om de omzet in dat segment de komende vijf jaar minstens te verdubbelen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Britse dealer verkoopt Amerikaanse dochter - Automobielmanagement.nl

Britse dealer verkoopt Amerikaanse dochter

De Britse megadealer Pendragon wil haar activiteiten in de Verenigde Staten van de hand doen. Pendragon heeft het geld nodig om de gevolgen van de steeds verder inzakkende automarkt in Groot-Brittannië zelf op te vangen. Bovendien heeft Pendragon aangekondigd dat het zich nog meer op de tweedehands markt wil concentreren.

Pendragon heeft onder twee verschillende merknamen op dit moment 188 vestigingen in Groot-Brittannië. Daarnaast heeft het bedrijf negen dealers in Californië waar het handelt in de duurdere merken Aston Martin, Land Rover en Jaguar. Die laatste divisie, die in de loop der jaren nauwelijks is gegroeid, wordt nu in de etalage gezet. Pendragon hoopt daarmee ruim 110 miljoen euro te halen.

Pendragon, dat aan de beurs van Londen genoteerd is, waarschuwde in oktober al dat de winst dit jaar een stuk lager uit zou komen dan eerder verwacht. Dat leidde er toe dat de koers met 20 procent omlaag duikelde. Die winstwaarschuwing was ook aanleiding voor een strategische heroriëntatie die nu resulteert in het beëindigen van de activiteiten in het verre Amerika. Ook op de Britse thuismarkt zelf worden de komende tijd een flink aantal vestigingen afgestoten of gesloten. CEO Trevor Finn hoopt wel dat de occassionmarkt niet zo sterk zal instorten als die voor nieuwe auto’s. Hij wil proberen om de omzet in dat segment de komende vijf jaar minstens te verdubbelen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding