‘’Dit is een belangrijke investering in de toekomst van ons bedrijf,” stelde Michael Oeljeklaus, in de Raad van Bestuur verantwoordelijk voor productie en logistiek, bij het slaan van de eerste paal. ‘’De vraag naar Skoda auto’s neemt wereldwijd toe en we werken daarom voortdurend aan het opvoeren van de productiecapaciteit in onze bestaande fabrieken.”

Oeljeklaus benadrukt daarbij dat de nieuwe spuitcapaciteit aan de laatste eisen op het gebied van het milieu voldoet. ‘’Dit wordt één van de meest moderne faciliteiten in heel Europa.” Skoda heeft kort geleden al aangekondigd dat het in 2020 in Mladá Boleslav wil beginnen met de bouw van puur-elektrische uitvoeringen. Daarnaast wil ook deze dochteronderneming van de VW-groep zich in de nieuwe mobiliteitsdiensten gaan begeven.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding