Nieuwe klap voor Britse dieselverkoop

Britse autorijders laten diesels steeds meer links liggen. In november zijn er weer een derde minder personenauto’s met een dieselmotor verkocht dan een jaar geleden.

Daardoor liet de totale markt voor personenauto’s in Groot-Brittannië weer een daling zien van 11 procent, de achtste achtereenvolgende maand dat er minder auto’s werden verkocht dan vorig jaar. Bovendien stort nu ook de verkoop van bestelwagens sterk in met eveneens een daling van 11 procent.

Over de eerste elf maanden van dit jaar liggen de Britse autoverkopen nu vijf procent lager. Bij diesel is sprake van een daling met 16 procent waarmee het aandeel in de totale afzet ook is gedaald naar 42 procent vergeleken bij 47 procent eind vorig jaar. Aan de andere kant ging het aandeel van EV’s en dergelijke omhoog van 3,3 naar 4,7 procent. Wat de totale markt betreft doet zich de sterkste daling voor bij auto’s van de zaak, tot nu toe meestal diesels, waarvan er 34 procent minder werden verkocht dan in november 2016.

"De verkoop van benzinewagens en van elektrische en andere alternatief-aangedreven voertuigen kan de sterke daling bij diesels niet opvangen. De verwarring over wat de toekomst is van diesel blijft grote gevolgen hebben voor de automarkt," zegt de Society of Motor Manufacturers and Traders. Steeds meer Britse steden leggen rijverboden op voor oudere maar soms ook niet al te oude diesels terwijl de regering een verhoging van de aankoopbelasting op diesels per 1 april heeft aangekondigd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Nieuwe klap voor Britse dieselverkoop - Automobielmanagement.nl

Nieuwe klap voor Britse dieselverkoop

Britse autorijders laten diesels steeds meer links liggen. In november zijn er weer een derde minder personenauto’s met een dieselmotor verkocht dan een jaar geleden.

Daardoor liet de totale markt voor personenauto’s in Groot-Brittannië weer een daling zien van 11 procent, de achtste achtereenvolgende maand dat er minder auto’s werden verkocht dan vorig jaar. Bovendien stort nu ook de verkoop van bestelwagens sterk in met eveneens een daling van 11 procent.

Over de eerste elf maanden van dit jaar liggen de Britse autoverkopen nu vijf procent lager. Bij diesel is sprake van een daling met 16 procent waarmee het aandeel in de totale afzet ook is gedaald naar 42 procent vergeleken bij 47 procent eind vorig jaar. Aan de andere kant ging het aandeel van EV’s en dergelijke omhoog van 3,3 naar 4,7 procent. Wat de totale markt betreft doet zich de sterkste daling voor bij auto’s van de zaak, tot nu toe meestal diesels, waarvan er 34 procent minder werden verkocht dan in november 2016.

"De verkoop van benzinewagens en van elektrische en andere alternatief-aangedreven voertuigen kan de sterke daling bij diesels niet opvangen. De verwarring over wat de toekomst is van diesel blijft grote gevolgen hebben voor de automarkt," zegt de Society of Motor Manufacturers and Traders. Steeds meer Britse steden leggen rijverboden op voor oudere maar soms ook niet al te oude diesels terwijl de regering een verhoging van de aankoopbelasting op diesels per 1 april heeft aangekondigd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding