Sjoemel-ingenieur Oliver Schmidt krijgt zeven jaar gevangenis voor dieselgate

De rechtbank in Detroit heeft de voormalige VW-ingenieur Oliver Schmidt veroordeeld tot zeven jaar gevangenisstraf en een boete van 400.000 dollar wegens zijn betrokkenheid bij dieselgate.

De rechtbank acht bewezen dat Schmidt, vroeger hoofd van de milieu-afdeling van Volkswagen in de VS, een belangrijke rol heeft gespeeld bij het dieselschandaal en vooral ook bij het verborgen houden daarvan voor de autoriteiten. "Elke keer koos hij ervoor om te liegen," verklaarde rechter Sean Cox.

Schmidt had de rechter vorige week nog geschreven dat Volkswagen hem juist had geleerd en geïnstrueerd hoe hij moest liegen tegen de autoriteiten. Zijn straf komt overeen met de verwachtingen maar is toch lager dan wat mogelijk was geweest omdat Schmidt na zijn aanhouding heeft meegewerkt aan het onderzoek en ook schuld had bekend. Eerder al kreeg ingenieur James Liang 40 maanden gevangenisstraf voor zijn rol in het sjoemelen. Alles bij elkaar hebben de Amerikaanse autoriteiten acht managers van Volkswagen in staat van beschuldiging gesteld. De zaak tegen zes van hen is nog in onderzoek.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Schijnheilige Amerikanen , het was ze alleen maar om het TTIP verdrag te doen en zodoende via VW de verloren miljarden binnen te halen !!
Het is al jaren een publiek geheim dat fsbrikanten dr doelen van overheden niet kunnen halen …

Geplaatst door: Freek op
Sjoemel-ingenieur Oliver Schmidt krijgt zeven jaar gevangenis voor dieselgate - Automobielmanagement.nl

Sjoemel-ingenieur Oliver Schmidt krijgt zeven jaar gevangenis voor dieselgate

De rechtbank in Detroit heeft de voormalige VW-ingenieur Oliver Schmidt veroordeeld tot zeven jaar gevangenisstraf en een boete van 400.000 dollar wegens zijn betrokkenheid bij dieselgate.

De rechtbank acht bewezen dat Schmidt, vroeger hoofd van de milieu-afdeling van Volkswagen in de VS, een belangrijke rol heeft gespeeld bij het dieselschandaal en vooral ook bij het verborgen houden daarvan voor de autoriteiten. "Elke keer koos hij ervoor om te liegen," verklaarde rechter Sean Cox.

Schmidt had de rechter vorige week nog geschreven dat Volkswagen hem juist had geleerd en geïnstrueerd hoe hij moest liegen tegen de autoriteiten. Zijn straf komt overeen met de verwachtingen maar is toch lager dan wat mogelijk was geweest omdat Schmidt na zijn aanhouding heeft meegewerkt aan het onderzoek en ook schuld had bekend. Eerder al kreeg ingenieur James Liang 40 maanden gevangenisstraf voor zijn rol in het sjoemelen. Alles bij elkaar hebben de Amerikaanse autoriteiten acht managers van Volkswagen in staat van beschuldiging gesteld. De zaak tegen zes van hen is nog in onderzoek.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Schijnheilige Amerikanen , het was ze alleen maar om het TTIP verdrag te doen en zodoende via VW de verloren miljarden binnen te halen !!
Het is al jaren een publiek geheim dat fsbrikanten dr doelen van overheden niet kunnen halen …

Geplaatst door: Freek op