Bierbrouwer bestelt vrachtwagen van Tesla

Anheuser-Bush, de Amerikaanse tak van de grootste bierbrouwer ter wereld AB Inbev, heeft veertig exemplaren besteld van Tesla’s elektrische vrachtwagen, de Semi. Het is de grootste bestelling die Tesla tot nu toe heeft kunnen noteren sinds het vorige maand de Semi aan de buitenwereld presenteerde.

Bierbrouwer bestelt vrachtwagen van Tesla

Anheuser-Bush hoopt met de elektrische trucks te kunnen besparen op de brandstofkosten, zoals Tesla-CEO Elon Musk ook bij de presentatie van de Semi heeft beloofd. De brouwer wil de elektrische vrachtwagen inzetten voor leveringen binnen een straal van zo’n 250 tot 320 kilometer. Dat moet geen problemen opleveren want de Semi krijgt, althans volgens Tesla zelf, een actieradius van 800 kilometer.

Anheuser-Bush huurt tot nu toe vrachtwagens in van derde partijen. Het is nog niet duidelijk of die transportbedrijven uiteindelijk de eigenaar worden van de Tesla Semi’s of dat de brouwerijgroep die zelf aanschaft. Hoeveel geld er gemoeid is met de bestelling, is niet openbaar gemaakt. Het wordt overigens op zijn vroegst 2019 voordat de wagens afgeleverd kunnen worden, als Tesla zich in ieder geval wat dit betreft wel aan de beloften weet te houden.

Bierbrouwer bestelt vrachtwagen van Tesla - Automobielmanagement.nl

Bierbrouwer bestelt vrachtwagen van Tesla

Anheuser-Bush, de Amerikaanse tak van de grootste bierbrouwer ter wereld AB Inbev, heeft veertig exemplaren besteld van Tesla’s elektrische vrachtwagen, de Semi. Het is de grootste bestelling die Tesla tot nu toe heeft kunnen noteren sinds het vorige maand de Semi aan de buitenwereld presenteerde.

Bierbrouwer bestelt vrachtwagen van Tesla

Anheuser-Bush hoopt met de elektrische trucks te kunnen besparen op de brandstofkosten, zoals Tesla-CEO Elon Musk ook bij de presentatie van de Semi heeft beloofd. De brouwer wil de elektrische vrachtwagen inzetten voor leveringen binnen een straal van zo’n 250 tot 320 kilometer. Dat moet geen problemen opleveren want de Semi krijgt, althans volgens Tesla zelf, een actieradius van 800 kilometer.

Anheuser-Bush huurt tot nu toe vrachtwagens in van derde partijen. Het is nog niet duidelijk of die transportbedrijven uiteindelijk de eigenaar worden van de Tesla Semi’s of dat de brouwerijgroep die zelf aanschaft. Hoeveel geld er gemoeid is met de bestelling, is niet openbaar gemaakt. Het wordt overigens op zijn vroegst 2019 voordat de wagens afgeleverd kunnen worden, als Tesla zich in ieder geval wat dit betreft wel aan de beloften weet te houden.