Ford bouwt elektrische SUV toch in Mexico

Ford lijkt terug te komen op eerdere toezeggingen om zoveel mogelijk auto’s in de Verenigde Staten zelf te bouwen met de mededeling dat het de productie van een elektrische SUV juist verschuift van haar fabriek in Michigan naar Cuatitlan in Mexico.

De betreffende Amerikaanse fabriek, Flat Rock in Michigan, krijgt in plaats daarvan wel een tweede autonome auto maar die zal daar niet voor 2021 van de band rollen.

Volgens Ford zal die Amerikaanse fabriek de komende jaren wel 850 nieuwe werknemers aanwerven en gaan er verder ook geen banen verloren, heeft directeur Jim Farley verklaard tegenover de Wall Street Journal. "We hebben onze plannen niet veranderd omdat Mexico goedkoper zou zijn. Flat Rock wordt de komende jaren ons ‘centre of excellence’ voor autonoom rijdende auto’s. Daarom moet er plaats vrij gemaakt worden." Of Ford zich met de mededeling opnieuw de toorn van president Donald Trump op de hals haalt is nog niet duidelijk; tot nu toe heeft de president nog niets laten horen op zijn favoriete medium Twitter.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Ford bouwt elektrische SUV toch in Mexico - Automobielmanagement.nl

Ford bouwt elektrische SUV toch in Mexico

Ford lijkt terug te komen op eerdere toezeggingen om zoveel mogelijk auto’s in de Verenigde Staten zelf te bouwen met de mededeling dat het de productie van een elektrische SUV juist verschuift van haar fabriek in Michigan naar Cuatitlan in Mexico.

De betreffende Amerikaanse fabriek, Flat Rock in Michigan, krijgt in plaats daarvan wel een tweede autonome auto maar die zal daar niet voor 2021 van de band rollen.

Volgens Ford zal die Amerikaanse fabriek de komende jaren wel 850 nieuwe werknemers aanwerven en gaan er verder ook geen banen verloren, heeft directeur Jim Farley verklaard tegenover de Wall Street Journal. "We hebben onze plannen niet veranderd omdat Mexico goedkoper zou zijn. Flat Rock wordt de komende jaren ons ‘centre of excellence’ voor autonoom rijdende auto’s. Daarom moet er plaats vrij gemaakt worden." Of Ford zich met de mededeling opnieuw de toorn van president Donald Trump op de hals haalt is nog niet duidelijk; tot nu toe heeft de president nog niets laten horen op zijn favoriete medium Twitter.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding