Invoerheffing op auto’s uit Japan verdwijnt

De invoerheffing van tien procent die de Europese Unie nu nog hanteert voor auto’s uit Japan wordt afgeschaft. Ook de heffing op auto-onderdelen, die momenteel nog drie procent bedraagt, verdwijnt.

In ruil voor het verdwijnen van de auto-heffing maakt Japan de invoer van kaas en wijn uit Europa vrij. Of de overeenkomst veel gevolgen zal hebben voor de Europese verkoopprijzen van auto’s van Japanse merken valt te betwijfelen want die worden over het algemeen in fabrieken in Europa zelf of elders buiten Japan gebouwd. Als er onderdelen uit Japan zelf worden toegepast, zou wel van een – uiterst bescheiden – prijsverlaging sprake kunnen zijn.

Dat alles is het resultaat van een nieuw akkoord over vrije handel dat de EU met Japan heeft gesloten. Met de overeenkomst wordt de grootste economische vrije ruimte in de wereld geschapen, onderstreept Brussel. "Japan en de EU geven elkaar de hand om een vrije, eerlijke en door regels beheerste economische zone te bouwen die een model zal vormen voor de internationale economische wereld van de 21e eeuw," aldus de Japanse premier Shinzo Abe.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

We verzinnen wel weer een reden om ondanks deze maatregelen Toyota’s niet goedkoper te maken!

Geplaatst door: W van Beuzekom op

Ben erg benieuwd of dit alleen van toepassing zal zijn op nieuwe, of ook op gebruikte (klassieke) auto’s.

Geplaatst door: Bas Oude Luttikhuis op

@W van Beuzekom. Ja als mijn Favoriet Lexus daardoor écht goedkoper wordt dan misschien een keer een nieuwe maar in ben bang dat u gelijk krijgt.

Geplaatst door: Bernard Roerink op
Invoerheffing op auto’s uit Japan verdwijnt - Automobielmanagement.nl

Invoerheffing op auto’s uit Japan verdwijnt

De invoerheffing van tien procent die de Europese Unie nu nog hanteert voor auto’s uit Japan wordt afgeschaft. Ook de heffing op auto-onderdelen, die momenteel nog drie procent bedraagt, verdwijnt.

In ruil voor het verdwijnen van de auto-heffing maakt Japan de invoer van kaas en wijn uit Europa vrij. Of de overeenkomst veel gevolgen zal hebben voor de Europese verkoopprijzen van auto’s van Japanse merken valt te betwijfelen want die worden over het algemeen in fabrieken in Europa zelf of elders buiten Japan gebouwd. Als er onderdelen uit Japan zelf worden toegepast, zou wel van een – uiterst bescheiden – prijsverlaging sprake kunnen zijn.

Dat alles is het resultaat van een nieuw akkoord over vrije handel dat de EU met Japan heeft gesloten. Met de overeenkomst wordt de grootste economische vrije ruimte in de wereld geschapen, onderstreept Brussel. "Japan en de EU geven elkaar de hand om een vrije, eerlijke en door regels beheerste economische zone te bouwen die een model zal vormen voor de internationale economische wereld van de 21e eeuw," aldus de Japanse premier Shinzo Abe.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

We verzinnen wel weer een reden om ondanks deze maatregelen Toyota’s niet goedkoper te maken!

Geplaatst door: W van Beuzekom op

Ben erg benieuwd of dit alleen van toepassing zal zijn op nieuwe, of ook op gebruikte (klassieke) auto’s.

Geplaatst door: Bas Oude Luttikhuis op

@W van Beuzekom. Ja als mijn Favoriet Lexus daardoor écht goedkoper wordt dan misschien een keer een nieuwe maar in ben bang dat u gelijk krijgt.

Geplaatst door: Bernard Roerink op