De autoshow omvat dit jaar twaalf hallen van de Brussels Expo. Alle grote automerken zijn aanwezig, wat volgens de organisatoren vrij uniek is ‘omdat meer en meer autofabrikanten autoshows minder belangrijk achten om hun auto’s aan een groot publiek voor te stellen.’ Brussel vormt daarop vooral een uitzondering omdat dit de enige autoshow is waar importeurs en dealers rechtstreeks zaken kunnen doen met de bezoekers en zelf koopcontracten kunnen tekenen. De tiendaagse show maakt daardoor een groot deel uit van de jaaromzet.  

Droomauto’s

Brussel biedt dit jaar vijf wereldpremières, dertien Europese nieuwigheden en 35 premières voor Belgie zelf. De organisatie meldt daarbij dat Hal 1 is bestemd voor ‘droomauto’s’ zoals Ferrari, Rolls Royce, Alpine of McLaren terwijl in de hallen 8 en 9 motorfietsen te zien zullen zijn.