Begraven auto wordt geveild

Begin dit jaar overleed Jan Bruijn van Galleria Style & Auto in Joure (voorheen Automuseum Deventer) en oprichter van het Concours d’élégance Paleis Het Loo. Veilinghuis Bonhams gaat in Parijs vier van zijn auto’s veilen. Daaronder een kostbare F.I.A.T., die ooit begraven was.

Het Amerikaanse echtpaar George en Mabel Agassiz kocht tijdens hun huwelijksreis een nieuwe F.I.A.T. 24/32 in Turijn. Ze lieten de auto in 1904 verschepen naar hun huis in Cape Cod. De F.I.A.T. was weliswaar net zo duur als tien nieuwe Cadillacs, maar George en Mabel hadden geld en aanzien.

In deze Zwitsers/Amerikaanse Indiana Jones-achtige familie wemelt het van Harvard-professoren, biologen, geologen, artsen, rijke mijnbouwers en horlogefabrikanten (Longines). Mabel gebruikte de F.I.A.T. voor uitstapjes met haar broer, maar toen die overleed liet ze de auto begraven op haar landgoed. In 1942 hoorde een autoliefhebber over een begraven auto. Hij kreeg van Mabel toestemming om de auto op te graven. In 1952 kocht autoverzamelaar David Uihlein uit Milwaukee de auto en in die collectie kwam Jan Bruijn de F.I.A.T. in 1992 tegen. Het lukte Jan pas vijftien jaar later om de F.I.A.T. te kopen.

Bonhams gaat de auto op 8 februari 2018 in het Grand Palais in Parijs veilen voor naar verwachting 750.000 tot 950.000 euro.

Bekijk rechts van dit artikel de foto’s en onderstaand het filmpje.  

 

 

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Begraven auto wordt geveild - Automobielmanagement.nl

Begraven auto wordt geveild

Begin dit jaar overleed Jan Bruijn van Galleria Style & Auto in Joure (voorheen Automuseum Deventer) en oprichter van het Concours d’élégance Paleis Het Loo. Veilinghuis Bonhams gaat in Parijs vier van zijn auto’s veilen. Daaronder een kostbare F.I.A.T., die ooit begraven was.

Het Amerikaanse echtpaar George en Mabel Agassiz kocht tijdens hun huwelijksreis een nieuwe F.I.A.T. 24/32 in Turijn. Ze lieten de auto in 1904 verschepen naar hun huis in Cape Cod. De F.I.A.T. was weliswaar net zo duur als tien nieuwe Cadillacs, maar George en Mabel hadden geld en aanzien.

In deze Zwitsers/Amerikaanse Indiana Jones-achtige familie wemelt het van Harvard-professoren, biologen, geologen, artsen, rijke mijnbouwers en horlogefabrikanten (Longines). Mabel gebruikte de F.I.A.T. voor uitstapjes met haar broer, maar toen die overleed liet ze de auto begraven op haar landgoed. In 1942 hoorde een autoliefhebber over een begraven auto. Hij kreeg van Mabel toestemming om de auto op te graven. In 1952 kocht autoverzamelaar David Uihlein uit Milwaukee de auto en in die collectie kwam Jan Bruijn de F.I.A.T. in 1992 tegen. Het lukte Jan pas vijftien jaar later om de F.I.A.T. te kopen.

Bonhams gaat de auto op 8 februari 2018 in het Grand Palais in Parijs veilen voor naar verwachting 750.000 tot 950.000 euro.

Bekijk rechts van dit artikel de foto’s en onderstaand het filmpje.  

 

 

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding