BMW legt testbaan aan in Tsjechië

BMW gaat een nieuwe testbaan en andere testfaciliteiten aanleggen in de Tsjechische Republiek. Het centrum van in totaal 500 hectare wordt ontwikkeld in Sokolov bij de Duitse grens en net twee-en-een-half uur rijden van het belangrijkste R&D centrum van BMW in München.

Behalve proefritten met automatisch rijden worden er ook testen uitgevoerd rond elektrificatie en digitalisering. De testactiviteiten beginnen allemaal pas in het volgende decennium.

BMW investeert enkele honderden miljoenen in het project dat ook honderden nieuwe banen moet opleveren, is meegedeeld tijdens een aankondiging in Praag. Vice-president voor personeelszaken en onroerend goed dr Herbert Grebenc: "BMW zit in de voorhoede van de technologie. Op het testcentrum in Sokolov gaan we aan de slag met baanbrekende zaken door veiligheidstesten voor assistentiesystemen." BMW stelt dat de huidige testfaciliteiten in Aschheim bij München, in het Franse Miramas en in Arjeplog in Zweden niet voldoende capaciteit meer bieden. Grebenc: "We hebben de ideale omstandigheden en locatie gevonden in Sokolov. De opening van ons eerste ontwikkelingscentrum in Oost-Europa schept nieuwe mogelijkheden en vormt een mijlpaal in de geschiedenis van ons bedrijf."

BMW heeft momenteel niet meer dan 14 dealers in de Tsjechische Republiek. In de eerste tien maanden van dit jaar werden er 6.985 BMW’s en Mini’s verkocht, 18 procent meer dan in dezelfde periode in 2016. Het Duitse merk sponsort er ook grote culturele evenementen zoals het internationale filmfestival van Karlovy Vary, de regio waartoe Sokolov behoort.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

BMW legt testbaan aan in Tsjechië - Automobielmanagement.nl

BMW legt testbaan aan in Tsjechië

BMW gaat een nieuwe testbaan en andere testfaciliteiten aanleggen in de Tsjechische Republiek. Het centrum van in totaal 500 hectare wordt ontwikkeld in Sokolov bij de Duitse grens en net twee-en-een-half uur rijden van het belangrijkste R&D centrum van BMW in München.

Behalve proefritten met automatisch rijden worden er ook testen uitgevoerd rond elektrificatie en digitalisering. De testactiviteiten beginnen allemaal pas in het volgende decennium.

BMW investeert enkele honderden miljoenen in het project dat ook honderden nieuwe banen moet opleveren, is meegedeeld tijdens een aankondiging in Praag. Vice-president voor personeelszaken en onroerend goed dr Herbert Grebenc: "BMW zit in de voorhoede van de technologie. Op het testcentrum in Sokolov gaan we aan de slag met baanbrekende zaken door veiligheidstesten voor assistentiesystemen." BMW stelt dat de huidige testfaciliteiten in Aschheim bij München, in het Franse Miramas en in Arjeplog in Zweden niet voldoende capaciteit meer bieden. Grebenc: "We hebben de ideale omstandigheden en locatie gevonden in Sokolov. De opening van ons eerste ontwikkelingscentrum in Oost-Europa schept nieuwe mogelijkheden en vormt een mijlpaal in de geschiedenis van ons bedrijf."

BMW heeft momenteel niet meer dan 14 dealers in de Tsjechische Republiek. In de eerste tien maanden van dit jaar werden er 6.985 BMW’s en Mini’s verkocht, 18 procent meer dan in dezelfde periode in 2016. Het Duitse merk sponsort er ook grote culturele evenementen zoals het internationale filmfestival van Karlovy Vary, de regio waartoe Sokolov behoort.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding