MV Holding koopt aandelen MV Agusta van Mercedes AMG

MV Holding, eigendom van Giovanni Castiglioni en de familie Sardarov, heeft de resterende 25 procent van de aandelen in MV Agusta Motor S.p.A. gekocht van Mercedes AMG. Met de deal heeft MV Holding nu 100 procent van de aandelen in handen van de Italiaanse motorenfabrikant.

MV Agusta heeft een intensieve herstructuringsfase achter de rug, zowel financieel als strategisch, en heeft daarmee zijn positie in het superpremium segment van sportieve motorfietsen geconsolideerd.

De omslag die begin 2016 in gang werd gezet heeft ervoor gezorgd dat de fabrikant in 2017 weer zwarte cijfers schrijft, mede dankzij het succes van nieuwe motoren zoals de Dragster 800RR. Hierdoor is de orderportefeuille zelfs groter geworden dan het aantal te produceren motoren.

Na afronding van het 3-cilinder programma zijn toekomstige investeringen van MV Agusta nu gericht op de ontwikkeling van een splinternieuw 4-cilinder platform. Nieuwe modellen op basis van dat platform worden verwacht in 2018.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

MV Holding koopt aandelen MV Agusta van Mercedes AMG - Automobielmanagement.nl

MV Holding koopt aandelen MV Agusta van Mercedes AMG

MV Holding, eigendom van Giovanni Castiglioni en de familie Sardarov, heeft de resterende 25 procent van de aandelen in MV Agusta Motor S.p.A. gekocht van Mercedes AMG. Met de deal heeft MV Holding nu 100 procent van de aandelen in handen van de Italiaanse motorenfabrikant.

MV Agusta heeft een intensieve herstructuringsfase achter de rug, zowel financieel als strategisch, en heeft daarmee zijn positie in het superpremium segment van sportieve motorfietsen geconsolideerd.

De omslag die begin 2016 in gang werd gezet heeft ervoor gezorgd dat de fabrikant in 2017 weer zwarte cijfers schrijft, mede dankzij het succes van nieuwe motoren zoals de Dragster 800RR. Hierdoor is de orderportefeuille zelfs groter geworden dan het aantal te produceren motoren.

Na afronding van het 3-cilinder programma zijn toekomstige investeringen van MV Agusta nu gericht op de ontwikkeling van een splinternieuw 4-cilinder platform. Nieuwe modellen op basis van dat platform worden verwacht in 2018.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding