De maatregel geldt voor alle Tesla’s die vanaf 15 december zijn gekocht, ook in Nederland. "Zwaar Supercharger-gebruik door commerciële klanten, zoals taxi’s, beïnvloedt momenteel in sommige gebieden de beschikbaarheid voor andere bestuurders. Terwijl we ons wereldwijde Supercharger-netwerk blijven uitbreiden introduceren we dit beleid. Het is van toepassing op voertuigen die vanaf 15 december 2017 zijn gekocht, en het bestaat om het eerlijk gebruik van Superchargers voor zoveel mogelijk klanten aan te moedigen. We moedigen het gebruik van Tesla’s voor commerciële doeleinden aan en we zullen proactief met deze klanten samenwerken om laadoplossingen te vinden die het beste bij hen passen," aldus een officiële verklaring van een woordvoerder van Tesla Benelux aan Automobielmanagement.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding