Liqui Moly verkocht aan Würth

Liqui Moly krijgt een nieuwe eigenaar. Rond de jaarwisseling verkoopt bedrijfsleider en beherend vennoot Ernst Prost zijn aandelen in het bedrijf aan de Würth-groep.

„Daarmee zorg ik voor de continuïteit als er een tijd komt, dat ik zelf niet meer aan het roer kan staan", aldus Ernst Prost. Hij blijft net als voorheen bedrijfsleider van de ondernemingsgroep.

Ons bedrijf staat er perfect voor: een hoog aandeel eigen vermogen en ook in dit jaar weer een nieuwe recordomzet. „Ik wilde rustig en op tijd alles geregeld hebben, als het goed met ons gaat, zodat we geen overhaaste beslissingen onder slechte omstandigheden hoeven te maken", geeft Prost verder als uitleg.

Met de Würth-groep bestaat al lang een goede relatie. Al bijna 20 jaar is die groep stille vennoot van ons – ook toen al als zekerheid tegen slecht weer. Weliswaar is de Würth-groep met ruim 70.000 medewerkers en 12,5 miljard Euro omzet een stuk groter dan ons, maar het is ook een familiebedrijf. Ernst Prost: „Daardoor weet ik, dat ons bedrijf daar in goede handen is."
 

Behalve de wisseling van eigenaar in de achtergrond, verandert er verder niets. Liqui Moly blijft een zelfstandige onderneming binnen de Würth-groep, Ernst Prost blijft bedrijfsleider en ook voor de medewerkers blijft alles bij het oude. „Wie mij kent, weet dat bij mij de medeondernemers op nummer één staan", aldus Ernst Prost. „Het zou ook onzin zijn, om iets te veranderen aan onze succesvolle strategie van de afgelopen jaren. We gaan gewoon op dezelfde voet door – alleen onder een groter dak, dat meer bescherming en veiligheid biedt."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Liqui Moly verkocht aan Würth - Automobielmanagement.nl

Liqui Moly verkocht aan Würth

Liqui Moly krijgt een nieuwe eigenaar. Rond de jaarwisseling verkoopt bedrijfsleider en beherend vennoot Ernst Prost zijn aandelen in het bedrijf aan de Würth-groep.

„Daarmee zorg ik voor de continuïteit als er een tijd komt, dat ik zelf niet meer aan het roer kan staan", aldus Ernst Prost. Hij blijft net als voorheen bedrijfsleider van de ondernemingsgroep.

Ons bedrijf staat er perfect voor: een hoog aandeel eigen vermogen en ook in dit jaar weer een nieuwe recordomzet. „Ik wilde rustig en op tijd alles geregeld hebben, als het goed met ons gaat, zodat we geen overhaaste beslissingen onder slechte omstandigheden hoeven te maken", geeft Prost verder als uitleg.

Met de Würth-groep bestaat al lang een goede relatie. Al bijna 20 jaar is die groep stille vennoot van ons – ook toen al als zekerheid tegen slecht weer. Weliswaar is de Würth-groep met ruim 70.000 medewerkers en 12,5 miljard Euro omzet een stuk groter dan ons, maar het is ook een familiebedrijf. Ernst Prost: „Daardoor weet ik, dat ons bedrijf daar in goede handen is."
 

Behalve de wisseling van eigenaar in de achtergrond, verandert er verder niets. Liqui Moly blijft een zelfstandige onderneming binnen de Würth-groep, Ernst Prost blijft bedrijfsleider en ook voor de medewerkers blijft alles bij het oude. „Wie mij kent, weet dat bij mij de medeondernemers op nummer één staan", aldus Ernst Prost. „Het zou ook onzin zijn, om iets te veranderen aan onze succesvolle strategie van de afgelopen jaren. We gaan gewoon op dezelfde voet door – alleen onder een groter dak, dat meer bescherming en veiligheid biedt."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding