Trump levert Daimler 1,7 miljard op

De belastingverlaging voor bedrijven die president Donald Trump heeft geregeld, levert Daimler in ieder geval het lieve sommetje van 1,7 miljard dollar op.

Dat komt door de verlaging van de federale vennootschapsbelasting van 35 naar 21 procent, laat Daimler in een bericht aan de beurs weten. Er zijn echter aan de andere kant wel extra kosten maar netto blijft er zeker 1 miljard dollar aan extra winst over. "Daimler profiteert, net als veel andere Amerikaanse bedrijven, van de belastinghervorming waarover een besluit is gevallen."

Voor zover bekend zijn andere autobedrijven, waaronder ook Amerikaanse als General Motors of Ford, nog aan het berekenen wat Trump hen met de move heeft opgeleverd. Inmiddels heeft Shell wel meegedeeld dat de verlaging haar in het lopende kwartaal 2 tot 2,5 miljard dollar op zal leveren.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Trump levert Daimler 1,7 miljard op - Automobielmanagement.nl

Trump levert Daimler 1,7 miljard op

De belastingverlaging voor bedrijven die president Donald Trump heeft geregeld, levert Daimler in ieder geval het lieve sommetje van 1,7 miljard dollar op.

Dat komt door de verlaging van de federale vennootschapsbelasting van 35 naar 21 procent, laat Daimler in een bericht aan de beurs weten. Er zijn echter aan de andere kant wel extra kosten maar netto blijft er zeker 1 miljard dollar aan extra winst over. "Daimler profiteert, net als veel andere Amerikaanse bedrijven, van de belastinghervorming waarover een besluit is gevallen."

Voor zover bekend zijn andere autobedrijven, waaronder ook Amerikaanse als General Motors of Ford, nog aan het berekenen wat Trump hen met de move heeft opgeleverd. Inmiddels heeft Shell wel meegedeeld dat de verlaging haar in het lopende kwartaal 2 tot 2,5 miljard dollar op zal leveren.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding