Belgen mogen doorgaan met rechtszaak tegen Volkswagen

De Belgische consumentenorganisatie Test-Aankoop kan doorgaan met haar rechtszaak tegen Volkswagen en importeur d’Ieteren om schadevergoeding te eisen voor door het sjoemelschandaal getroffen autobezitters.

De Brusselse rechter heeft de zaak ontvankelijk verklaard. Test-Aankoop mag dat ook doen namens álle bezitters van een ‘sjoemelauto’ en hoeft hen daar niet speciaal toestemming voor te vragen. Wie niet vertegenwoordigt wil worden, kan gebruiken maken van een opt-out optie. De Belgische consumentenbond is al in juni 2016 met de rechtszaak begonnen. Importeur d’Ieteren heeft eerder laten weten dat er bij meer dan 300.000 in België verkochte dieselauto’s van VW, Audi en de andere merken mogelijk gesjoemeld is. Bij ongeveer een kwart daarvan moet de software nog altijd ge-update worden om de problemen te verhelpen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Belgen mogen doorgaan met rechtszaak tegen Volkswagen - Automobielmanagement.nl

Belgen mogen doorgaan met rechtszaak tegen Volkswagen

De Belgische consumentenorganisatie Test-Aankoop kan doorgaan met haar rechtszaak tegen Volkswagen en importeur d’Ieteren om schadevergoeding te eisen voor door het sjoemelschandaal getroffen autobezitters.

De Brusselse rechter heeft de zaak ontvankelijk verklaard. Test-Aankoop mag dat ook doen namens álle bezitters van een ‘sjoemelauto’ en hoeft hen daar niet speciaal toestemming voor te vragen. Wie niet vertegenwoordigt wil worden, kan gebruiken maken van een opt-out optie. De Belgische consumentenbond is al in juni 2016 met de rechtszaak begonnen. Importeur d’Ieteren heeft eerder laten weten dat er bij meer dan 300.000 in België verkochte dieselauto’s van VW, Audi en de andere merken mogelijk gesjoemeld is. Bij ongeveer een kwart daarvan moet de software nog altijd ge-update worden om de problemen te verhelpen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding