Ferrari verslaat Tesla en boekt beste beursprestatie van 2017

Niet Tesla, toch het lievelingetje van alles wat er op Wall Street rond loopt. Ook niet General Motors dat vanwege het succes van topvrouw Mary Barry ook weer terug is in de gunst. De beste beursprestatie van 2017 komt voor rekening van Ferrari.

De aan de beurzen van Milaan en New York genoteerde – en formeel in Amsterdam gevestigde – sportwagenbouwer kon de koers tussen 1 januari en deze laatste week van het jaar met 80 procent opvoeren. Eerder dit najaar stond Ferrari met een koers van ruim boven de 100 euro zelfs op een koerswinst van meer dan 100 procent maar sindsdien is de stemming wat omgeslagen.

Tesla verslagen 

Ferrari verslaat met die prestatie met grote voorsprong Tesla dat met nogal wat ups-and-downs uiteindelijk op een alleszins bewonderenswaardige koerswinst van 44 procent is uitgekomen. General Motors zag de koers in de loop van 2017 met 19 procent stijgen terwijl aartsrivaal Ford onder leiding van de nieuwe CEO Jim Hackett juist een verliesje van 1 procent moet noteren.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Ferrari verslaat Tesla en boekt beste beursprestatie van 2017 - Automobielmanagement.nl

Ferrari verslaat Tesla en boekt beste beursprestatie van 2017

Niet Tesla, toch het lievelingetje van alles wat er op Wall Street rond loopt. Ook niet General Motors dat vanwege het succes van topvrouw Mary Barry ook weer terug is in de gunst. De beste beursprestatie van 2017 komt voor rekening van Ferrari.

De aan de beurzen van Milaan en New York genoteerde – en formeel in Amsterdam gevestigde – sportwagenbouwer kon de koers tussen 1 januari en deze laatste week van het jaar met 80 procent opvoeren. Eerder dit najaar stond Ferrari met een koers van ruim boven de 100 euro zelfs op een koerswinst van meer dan 100 procent maar sindsdien is de stemming wat omgeslagen.

Tesla verslagen 

Ferrari verslaat met die prestatie met grote voorsprong Tesla dat met nogal wat ups-and-downs uiteindelijk op een alleszins bewonderenswaardige koerswinst van 44 procent is uitgekomen. General Motors zag de koers in de loop van 2017 met 19 procent stijgen terwijl aartsrivaal Ford onder leiding van de nieuwe CEO Jim Hackett juist een verliesje van 1 procent moet noteren.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding