Autowereld levert veel miljardairs op

De autowereld is althans voor sommigen nog altijd een lucratieve business. De Bloomberg Billionairs Index van eind dit jaar vermeldt in ieder geval een aantal superrijken die hun geld hebben verdiend of soms gewoon verkregen uit autobedrijven of toeleveranciers.

Hoogst-genoteerde autorijke is George Schaeffler die de meerderheid in handen heeft van de gelijknamige Duitse toeleverancier en van bandenfabrikant Continental. Hij staat met een geschat vermogen van 24 miljard dollar op de 33e plaats. Vlak onder hem, op 36, staat Suzanne Klatten die als mede-erfgename van BMW een vermogen van 23 miljard dollar heeft. Haar jongere broer Stefan Quandt is met 20,7 miljard dollar iets minder waard maar toch goed voor een 42e notering.

Elon Musk 

De drie Duitsers zijn in ieder geval nog altijd een stuk welvarender dan Elon Musk, grondlegger en grootaandeelhouder van Tesla die in de boeken staat voor 20 miljard dollar en daarmee de 46e plaats inneemt. Verder vinden we op nr 66 Pallonji Mistry wiens belang in de Indiase Tata-holding, uiteindelijk eigenaar van Tata Motors en dus Jaguar Land Rover, 17 miljard dollar waard is. De lijst wordt dagelijks door persdienst Bloomberg samengesteld aan de hand van de beurskoersen van de ondernemingen waar de miljardairs meestal deels eigenaar van zijn.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Autowereld levert veel miljardairs op - Automobielmanagement.nl

Autowereld levert veel miljardairs op

De autowereld is althans voor sommigen nog altijd een lucratieve business. De Bloomberg Billionairs Index van eind dit jaar vermeldt in ieder geval een aantal superrijken die hun geld hebben verdiend of soms gewoon verkregen uit autobedrijven of toeleveranciers.

Hoogst-genoteerde autorijke is George Schaeffler die de meerderheid in handen heeft van de gelijknamige Duitse toeleverancier en van bandenfabrikant Continental. Hij staat met een geschat vermogen van 24 miljard dollar op de 33e plaats. Vlak onder hem, op 36, staat Suzanne Klatten die als mede-erfgename van BMW een vermogen van 23 miljard dollar heeft. Haar jongere broer Stefan Quandt is met 20,7 miljard dollar iets minder waard maar toch goed voor een 42e notering.

Elon Musk 

De drie Duitsers zijn in ieder geval nog altijd een stuk welvarender dan Elon Musk, grondlegger en grootaandeelhouder van Tesla die in de boeken staat voor 20 miljard dollar en daarmee de 46e plaats inneemt. Verder vinden we op nr 66 Pallonji Mistry wiens belang in de Indiase Tata-holding, uiteindelijk eigenaar van Tata Motors en dus Jaguar Land Rover, 17 miljard dollar waard is. De lijst wordt dagelijks door persdienst Bloomberg samengesteld aan de hand van de beurskoersen van de ondernemingen waar de miljardairs meestal deels eigenaar van zijn.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding