Japanners kopen 20 procent van Uber

De Japanse SoftBank is er eindelijk in geslaagd een belang van 20 procent in taxirit-aanbieder Uber op te kopen.

SoftBank kocht de aandelen van eerdere investeerders die er echter minder voor vingen dan eerder werd voorspeld. Dat betekent ook dat Uber theoretisch ‘slechts’ 48 miljard dollar waard is terwijl eerder van 70 miljard dollar werd uitgegaan.

De Japanners krijgen ook twee zetels in de Raad van Bestuur van Uber die tegelijk wordt uitgebreid van 11 naar 17 leden. Bovendien heeft de bank er een aantal veranderingen in de bestuursstijl van Uber doorgedreven die mede tot een verbetering van het imago moeten leiden. Softbank heeft overigens ook al een flink belang in Didi Chuxing, de grote Chinese concurrent van Uber. Financiële deskundigen suggereren daarom dat de bank Uber en Didi uiteindelijk tot een vorm van samenwerking zou kunnen dwingen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Japanners kopen 20 procent van Uber - Automobielmanagement.nl

Japanners kopen 20 procent van Uber

De Japanse SoftBank is er eindelijk in geslaagd een belang van 20 procent in taxirit-aanbieder Uber op te kopen.

SoftBank kocht de aandelen van eerdere investeerders die er echter minder voor vingen dan eerder werd voorspeld. Dat betekent ook dat Uber theoretisch ‘slechts’ 48 miljard dollar waard is terwijl eerder van 70 miljard dollar werd uitgegaan.

De Japanners krijgen ook twee zetels in de Raad van Bestuur van Uber die tegelijk wordt uitgebreid van 11 naar 17 leden. Bovendien heeft de bank er een aantal veranderingen in de bestuursstijl van Uber doorgedreven die mede tot een verbetering van het imago moeten leiden. Softbank heeft overigens ook al een flink belang in Didi Chuxing, de grote Chinese concurrent van Uber. Financiële deskundigen suggereren daarom dat de bank Uber en Didi uiteindelijk tot een vorm van samenwerking zou kunnen dwingen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding