Volkswagen haalt de grens van zes miljoen

Volkswagen heeft het afgelopen jaar een recordaantal auto’s geproduceerd. De teller blijft op oudejaarsdag stilstaan op ruim 6 miljoen voertuigen.

"Er is één ding wat dat bovenal duidelijk maakt, onze fabrieken en onze werknemers slagen er voortdurend in de productiviteit verder op te voeren," zegt directeur productie en logistiek Thomas Ulbrich trots. De grootste ‘drivers’ zijn nog altijd bestsellers als de Golf, Jetta, Santana, Passat en Polo maar daarnaast vindt ook de Tiguan steeds meer afzet.

Met die zes miljoen van 2017 heeft Volkswagen sinds haar ontstaan 72 jaar geleden meer dan 150 miljoen personenauto’s van de band laten rollen. Dat gebeurt in meer dan vijftig fabrieken in 14 landen over de hele wereld. Hoewel de zaken goed gaan, gaat VW toch in een nog sneller tempo nieuwe modellen lanceren. Daarbij ligt de nadruk op SUV’s en op elektrische auto’s zoals de I.D. reeks die vanaf 2020 op de markt moet komen . Bovendien wordt het hele bestaande gamma de komende jaren grondig vernieuwd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Volkswagen haalt de grens van zes miljoen - Automobielmanagement.nl

Volkswagen haalt de grens van zes miljoen

Volkswagen heeft het afgelopen jaar een recordaantal auto’s geproduceerd. De teller blijft op oudejaarsdag stilstaan op ruim 6 miljoen voertuigen.

"Er is één ding wat dat bovenal duidelijk maakt, onze fabrieken en onze werknemers slagen er voortdurend in de productiviteit verder op te voeren," zegt directeur productie en logistiek Thomas Ulbrich trots. De grootste ‘drivers’ zijn nog altijd bestsellers als de Golf, Jetta, Santana, Passat en Polo maar daarnaast vindt ook de Tiguan steeds meer afzet.

Met die zes miljoen van 2017 heeft Volkswagen sinds haar ontstaan 72 jaar geleden meer dan 150 miljoen personenauto’s van de band laten rollen. Dat gebeurt in meer dan vijftig fabrieken in 14 landen over de hele wereld. Hoewel de zaken goed gaan, gaat VW toch in een nog sneller tempo nieuwe modellen lanceren. Daarbij ligt de nadruk op SUV’s en op elektrische auto’s zoals de I.D. reeks die vanaf 2020 op de markt moet komen . Bovendien wordt het hele bestaande gamma de komende jaren grondig vernieuwd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding