Tesla haalt ’t weer bij lange na niet met levering Model 3

Tesla heeft in de laatste drie maanden van 2017 niet meer dan 1.550 exemplaren van de nieuwe Model 3 kunnen afleveren. Dat is zelfs nog veel minder dan de 4.100 stuks waar pessimistische analisten van uit waren gegaan.

Omdat de problemen in de productie blijven bestaan, heeft topman Elon Musk de eerder beloofde aantallen weer verder naar voren geschoven. Tesla stelt nu dat het pas eind juni 5.000 Model 3 auto’s per week hoopt te bouwen terwijl het dat aantal eerder al in maart wilde bereiken. Rond die tijd, aan het eind van het eerste kwartaal, moeten er rond de 2.500 van de band rollen, is nu de hoop.

Musk wijt te problemen weer aan ‘flessenhalsen’ in de productie. Zijn bedrijf wil in snel tempo van een low-volume autobouwer overschakelen naar massaproductie maar dat blijkt toch moeilijker dan de altijd optimistische Musk had verwacht. Sommige zogenaamde subsystemen blijken niet zo snel op te starten als was gehoopt. Volgens Tesla is er de laatste maanden echter wel veel vooruitgang geboekt waardoor er in de eerste week van december net zo veel auto’s werden gebouwd als in de vier weken daarvoor.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Tesla haalt ’t weer bij lange na niet met levering Model 3 - Automobielmanagement.nl

Tesla haalt ’t weer bij lange na niet met levering Model 3

Tesla heeft in de laatste drie maanden van 2017 niet meer dan 1.550 exemplaren van de nieuwe Model 3 kunnen afleveren. Dat is zelfs nog veel minder dan de 4.100 stuks waar pessimistische analisten van uit waren gegaan.

Omdat de problemen in de productie blijven bestaan, heeft topman Elon Musk de eerder beloofde aantallen weer verder naar voren geschoven. Tesla stelt nu dat het pas eind juni 5.000 Model 3 auto’s per week hoopt te bouwen terwijl het dat aantal eerder al in maart wilde bereiken. Rond die tijd, aan het eind van het eerste kwartaal, moeten er rond de 2.500 van de band rollen, is nu de hoop.

Musk wijt te problemen weer aan ‘flessenhalsen’ in de productie. Zijn bedrijf wil in snel tempo van een low-volume autobouwer overschakelen naar massaproductie maar dat blijkt toch moeilijker dan de altijd optimistische Musk had verwacht. Sommige zogenaamde subsystemen blijken niet zo snel op te starten als was gehoopt. Volgens Tesla is er de laatste maanden echter wel veel vooruitgang geboekt waardoor er in de eerste week van december net zo veel auto’s werden gebouwd als in de vier weken daarvoor.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding