Britse Opel schrapt weer 250 banen

Bij de fabrieken van Vauxhall, het Britse zusje van Opel, in Ellesmere Port bij Liverpool worden nog eens 250 banen geschrapt. Na de overname van Opel/Vauxhall door PSA moesten er eerder al 400 werknemers bij de Britse fabriek verdwijnen.

PSA-topman Carlos Tavares heeft al snel na het inlijven van Opel/Vauxhall laten weten dat de fabrieken van dat bedrijf bij lange na niet zo productief zijn als die van PSA zelf. Vooral de vestiging in Ellesmere Port, die de Astra bouwt en tot nu toe in totaal aan 1.800 mensen werk biedt, voldoet volstrekt niet aan zijn eisen. Voorlopig vallen er nog geen gedwongen ontslagen maar wordt de inkrimping geregeld via vrijwillig vertrek en het wegsturen van uitzendkrachten. ‘’We moeten nu echter wel het herstel van deze fabriek versnellen,” aldus een verklaring van PSA.

Vakbonden 

Opel/Vauxhall heeft nog een fabriek in Groot-Brittannië, in Luton waar bestelwagens worden gebouwd maar die is tot nu toe bij de herstructureringen buiten beeld gebleven. Overigens heeft PSA een paar weken geleden met de Duitse vakbonden een meerjarig contract gesloten over de aanpassingen van de Opel-fabrieken daar. Ook daar zullen voorlopig geen gedwongen ontslagen hoeven te vallen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Britse Opel schrapt weer 250 banen - Automobielmanagement.nl

Britse Opel schrapt weer 250 banen

Bij de fabrieken van Vauxhall, het Britse zusje van Opel, in Ellesmere Port bij Liverpool worden nog eens 250 banen geschrapt. Na de overname van Opel/Vauxhall door PSA moesten er eerder al 400 werknemers bij de Britse fabriek verdwijnen.

PSA-topman Carlos Tavares heeft al snel na het inlijven van Opel/Vauxhall laten weten dat de fabrieken van dat bedrijf bij lange na niet zo productief zijn als die van PSA zelf. Vooral de vestiging in Ellesmere Port, die de Astra bouwt en tot nu toe in totaal aan 1.800 mensen werk biedt, voldoet volstrekt niet aan zijn eisen. Voorlopig vallen er nog geen gedwongen ontslagen maar wordt de inkrimping geregeld via vrijwillig vertrek en het wegsturen van uitzendkrachten. ‘’We moeten nu echter wel het herstel van deze fabriek versnellen,” aldus een verklaring van PSA.

Vakbonden 

Opel/Vauxhall heeft nog een fabriek in Groot-Brittannië, in Luton waar bestelwagens worden gebouwd maar die is tot nu toe bij de herstructureringen buiten beeld gebleven. Overigens heeft PSA een paar weken geleden met de Duitse vakbonden een meerjarig contract gesloten over de aanpassingen van de Opel-fabrieken daar. Ook daar zullen voorlopig geen gedwongen ontslagen hoeven te vallen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding