Alabama krijgt fabriek Toyota/Mazda

Toyota en Mazda hebben een stadje in Alabama uitgekozen voor hun nieuwe gezamenlijke fabriek in de VS.

De Amerikaanse staat krijgt daarmee haar vierde autofabriek na die van Mercedes-Benz, Honda en Hyundai. De laatste nieuwe fabriek, die van Hyundai, is echter inmiddels wel vijftien jaar oud. De aanwezigheid van die bestaande fabrieken met de benodigde infrastructuur en toeleveranciers daar om heen is één van de doorslaggevende redenen geweest waarop de Japanners voor Alabama hebben gekozen. Bovendien ligt de locatie nog geen 50 kilometer van een bestaande motorenfabriek van Toyota in Tennessee.

Duizenden banen 

Een groot aantal Amerikaanse staten heeft alles op alles gezet om de grote autofabriek binnen hun grenzen te krijgen. Toyota en Mazda investeren samen 1,6 miljard dollar in de vestiging die komt in Huntsville. Het complex moet werk gaan bieden aan zo’n 4.000 mensen maar daar komen duizenden banen bij toeleveranciers bij. Toyota gaat er de Corolla, één van de jarenlange succesnummers op de Amerikaanse markt, bouwen terwijl Mazda er crossovers wil produceren.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Alabama krijgt fabriek Toyota/Mazda - Automobielmanagement.nl

Alabama krijgt fabriek Toyota/Mazda

Toyota en Mazda hebben een stadje in Alabama uitgekozen voor hun nieuwe gezamenlijke fabriek in de VS.

De Amerikaanse staat krijgt daarmee haar vierde autofabriek na die van Mercedes-Benz, Honda en Hyundai. De laatste nieuwe fabriek, die van Hyundai, is echter inmiddels wel vijftien jaar oud. De aanwezigheid van die bestaande fabrieken met de benodigde infrastructuur en toeleveranciers daar om heen is één van de doorslaggevende redenen geweest waarop de Japanners voor Alabama hebben gekozen. Bovendien ligt de locatie nog geen 50 kilometer van een bestaande motorenfabriek van Toyota in Tennessee.

Duizenden banen 

Een groot aantal Amerikaanse staten heeft alles op alles gezet om de grote autofabriek binnen hun grenzen te krijgen. Toyota en Mazda investeren samen 1,6 miljard dollar in de vestiging die komt in Huntsville. Het complex moet werk gaan bieden aan zo’n 4.000 mensen maar daar komen duizenden banen bij toeleveranciers bij. Toyota gaat er de Corolla, één van de jarenlange succesnummers op de Amerikaanse markt, bouwen terwijl Mazda er crossovers wil produceren.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding