Saudi Electricity Company SEC, het elektriciteitsbedrijf van de staat, werkt samen met Nissan, Toyota en een collega-elektriciteitsbedrijf uit Japan aan een pilotproject om EV’s rond te laten rijden. De partners gaan in dat kader ook een netwerk van snellaadstations in Saoedi-Arabië aanleggen. SEC ‘leent’ voorlopig enkele elektrische auto’s van Nissan om die voorzieningen verder uit te testen maar wil samen met de andere bedrijven ook bijdragen aan de ontwikkeling van elektrische mobiliteit. Hoeveel geld met de pilot en die verdere ontwikkeling gemoeid is hebben partijen niet bekend gemaakt.

Onafhankelijk 

Het project past in de plannen van Saoedi-Arabië om minder afhankelijk te worden van olie nu de toekomst van verbrandingsmotoren in steeds meer landen onzeker lijkt te worden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding