De Britse dochter van Tata Motors heeft de keus laten vallen op de Ierse westkust omdat dat wordt gezien als een internationale hub voor software ontwikkeling. Chipfabrikant Intel, Google, Facebook en Twitter hebben al vestigingen in Shannon zelf of elders in Ierland. Bovendien heeft de ontwikkelingsdienst van Ierland een financiële bijdrage voor het project verleend.

JLR kondigde vorige zomer al aan 5.000 technici aan te trekken voor haar Britse vestigingen en noemde dat toen een ‘boost’ na Brexit. Directeur Ralf Speth: "Ondanks Brexit blijven onze R&D activiteiten geconcentreerd in Groot-Brittannië. Britishness is één van de belangrijkste verkoopargumenten voor onze merken." Wel breidt JLR de internationale productie uit met een nieuwe fabriek in Slowakije en uitbreiding van de capaciteit in China.