JLR bouwt researchcentrum in Ierland

Jaguar Land Rover gaat een centrum voor onderzoek en ontwikkeling bouwen in het Ierse Shannon en niet in thuisland Groot-Brittannië. In het nieuwe centrum gaan 150 technici werken aan software voor autonoom rijdende en voor elektrische auto’s.

De Britse dochter van Tata Motors heeft de keus laten vallen op de Ierse westkust omdat dat wordt gezien als een internationale hub voor software ontwikkeling. Chipfabrikant Intel, Google, Facebook en Twitter hebben al vestigingen in Shannon zelf of elders in Ierland. Bovendien heeft de ontwikkelingsdienst van Ierland een financiële bijdrage voor het project verleend.

JLR kondigde vorige zomer al aan 5.000 technici aan te trekken voor haar Britse vestigingen en noemde dat toen een ‘boost’ na Brexit. Directeur Ralf Speth: "Ondanks Brexit blijven onze R&D activiteiten geconcentreerd in Groot-Brittannië. Britishness is één van de belangrijkste verkoopargumenten voor onze merken." Wel breidt JLR de internationale productie uit met een nieuwe fabriek in Slowakije en uitbreiding van de capaciteit in China.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

JLR bouwt researchcentrum in Ierland - Automobielmanagement.nl

JLR bouwt researchcentrum in Ierland

Jaguar Land Rover gaat een centrum voor onderzoek en ontwikkeling bouwen in het Ierse Shannon en niet in thuisland Groot-Brittannië. In het nieuwe centrum gaan 150 technici werken aan software voor autonoom rijdende en voor elektrische auto’s.

De Britse dochter van Tata Motors heeft de keus laten vallen op de Ierse westkust omdat dat wordt gezien als een internationale hub voor software ontwikkeling. Chipfabrikant Intel, Google, Facebook en Twitter hebben al vestigingen in Shannon zelf of elders in Ierland. Bovendien heeft de ontwikkelingsdienst van Ierland een financiële bijdrage voor het project verleend.

JLR kondigde vorige zomer al aan 5.000 technici aan te trekken voor haar Britse vestigingen en noemde dat toen een ‘boost’ na Brexit. Directeur Ralf Speth: "Ondanks Brexit blijven onze R&D activiteiten geconcentreerd in Groot-Brittannië. Britishness is één van de belangrijkste verkoopargumenten voor onze merken." Wel breidt JLR de internationale productie uit met een nieuwe fabriek in Slowakije en uitbreiding van de capaciteit in China.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding