Toyota investeert in Noord-Franse fabriek

Toyota gaat 300 miljoen euro investeren in uitbreiding van haar autofabriek in Onnaing in de buurt van Lille.

Daarmee wordt de capaciteit opgevoerd van de huidige 240.000 naar 300.000 auto’s per jaar. Dat zal ook 700 vaste banen opleveren, is bekend gemaakt tijdens een bezoek van president Macron aan de fabriek. "Dat Toyota hier 300 miljoen in wil stoppen betekent dat u uw werk goed doet. We kunnen trots zijn op dit staaltje Made in France," aldus Macron tegen de werknemers. Volgens de president wordt Onnaing ook ‘het Europese platform voor Europa’.

Investeringen 

De Noord-Franse fabriek opende al in 1999 haar deuren en bouwt momenteel met 3.900 werknemers de Yaris. Sinds de opening heeft Toyota er ook al meer dan 1,4 miljard euro in geïnvesteerd. Verwacht wordt dat de fabriek na de uitbreiding een tweede model toegewezen krijgt maar daar heeft Toyota nog geen mededelingen over gedaan.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Toyota investeert in Noord-Franse fabriek - Automobielmanagement.nl

Toyota investeert in Noord-Franse fabriek

Toyota gaat 300 miljoen euro investeren in uitbreiding van haar autofabriek in Onnaing in de buurt van Lille.

Daarmee wordt de capaciteit opgevoerd van de huidige 240.000 naar 300.000 auto’s per jaar. Dat zal ook 700 vaste banen opleveren, is bekend gemaakt tijdens een bezoek van president Macron aan de fabriek. "Dat Toyota hier 300 miljoen in wil stoppen betekent dat u uw werk goed doet. We kunnen trots zijn op dit staaltje Made in France," aldus Macron tegen de werknemers. Volgens de president wordt Onnaing ook ‘het Europese platform voor Europa’.

Investeringen 

De Noord-Franse fabriek opende al in 1999 haar deuren en bouwt momenteel met 3.900 werknemers de Yaris. Sinds de opening heeft Toyota er ook al meer dan 1,4 miljard euro in geïnvesteerd. Verwacht wordt dat de fabriek na de uitbreiding een tweede model toegewezen krijgt maar daar heeft Toyota nog geen mededelingen over gedaan.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding