Elon Musk blijft nog tien jaar bij Tesla

Elon Musk (46) heeft zijn contract als CEO van Tesla, dat door hem zelf is opgericht, met tien jaar verlengd.

Hij zal echter al die jaren geen cent salaris vangen maar wel een pakket van 1,69 miljoen aandelenopties dat miljarden waard is als Tesla op de beurs flink omhoog gaat. Teleurstellend voor veel van de ruim 400.000 bestellers van een Model 3 is dat Musk’s beloning voortaan niet meer wordt gekoppeld aan het halen van bepaalde productiedoelen, iets waar Tesla tot nu toe nooit aan heeft voldaan.

Multimiljardair 

Wil Musk, die al jaren multimiljardair is, verder nog rijk worden van zijn autofabriek dan moet die een marktkapitalisatie ofwel totale beurswaarde bereiken van liefst 600 miljard dollar. Op dit moment is Tesla op Wall Street ‘slechts’ 59 miljard dollar waard. Bovendien zijn er harde doelen gesteld voor de omzet en winst. "Elon krijgt geen gegarandeerd inkomen, geen salaris, geen bonussen en ook geen aandelen die gewoon met het verstrijken van de tijd meer waard worden," staat in een verklaring van Tesla.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Elon Musk blijft nog tien jaar bij Tesla - Automobielmanagement.nl

Elon Musk blijft nog tien jaar bij Tesla

Elon Musk (46) heeft zijn contract als CEO van Tesla, dat door hem zelf is opgericht, met tien jaar verlengd.

Hij zal echter al die jaren geen cent salaris vangen maar wel een pakket van 1,69 miljoen aandelenopties dat miljarden waard is als Tesla op de beurs flink omhoog gaat. Teleurstellend voor veel van de ruim 400.000 bestellers van een Model 3 is dat Musk’s beloning voortaan niet meer wordt gekoppeld aan het halen van bepaalde productiedoelen, iets waar Tesla tot nu toe nooit aan heeft voldaan.

Multimiljardair 

Wil Musk, die al jaren multimiljardair is, verder nog rijk worden van zijn autofabriek dan moet die een marktkapitalisatie ofwel totale beurswaarde bereiken van liefst 600 miljard dollar. Op dit moment is Tesla op Wall Street ‘slechts’ 59 miljard dollar waard. Bovendien zijn er harde doelen gesteld voor de omzet en winst. "Elon krijgt geen gegarandeerd inkomen, geen salaris, geen bonussen en ook geen aandelen die gewoon met het verstrijken van de tijd meer waard worden," staat in een verklaring van Tesla.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding