Eendenverzamelaar telt 75.600 euro neer voor 2CV

De Nederlandse ‘eendenverzamelaar’ Edwin Groen heeft op een Franse veiling 75.600 euro neergeteld voor een unieke 2CV.

Eendenverzamelaar telt 75.600 euro neer voor 2CV

De 68 jaar oude Type A 2CV werd daarmee voor meer dan vijf keer zo hoog afgeslagen als de geschatte verkoopprijs. De auto is het 458e exemplaar van de eerste productielijn van Citroën en daarmee uiterst zeldzaam. Om die reden was ook de internationale bandengigant Michelin hogelijk geïnteresseerd en moest Groen veel hoger bieden dan wat hij oorspronkelijk van plan was. Na aflevering zet hij de auto in zijn speciale museum in het Noordhollandse Andijk waar hij zijn verzameling van meer dan 300 exemplaren bewaart.

Eendenverzamelaar telt 75.600 euro neer voor 2CV - Automobielmanagement.nl

Eendenverzamelaar telt 75.600 euro neer voor 2CV

De Nederlandse ‘eendenverzamelaar’ Edwin Groen heeft op een Franse veiling 75.600 euro neergeteld voor een unieke 2CV.

Eendenverzamelaar telt 75.600 euro neer voor 2CV

De 68 jaar oude Type A 2CV werd daarmee voor meer dan vijf keer zo hoog afgeslagen als de geschatte verkoopprijs. De auto is het 458e exemplaar van de eerste productielijn van Citroën en daarmee uiterst zeldzaam. Om die reden was ook de internationale bandengigant Michelin hogelijk geïnteresseerd en moest Groen veel hoger bieden dan wat hij oorspronkelijk van plan was. Na aflevering zet hij de auto in zijn speciale museum in het Noordhollandse Andijk waar hij zijn verzameling van meer dan 300 exemplaren bewaart.