Stakingen treffen Duitse auto-industrie

De werknemers van de grote Duitse autofabrikanten en toeleveranciers zullen net als hun collega’s elders in de metaalsector later deze week voor 24 uur gaan staken. Afgelopen weken waren er al kortere waarschuwingsstakingen bij onder meer de Duitse fabrieken van Ford en Opel.

De acties worden georganiseerd door de grote en machtige vakbond IG Metall die er na vijf onderhandelingsrondes en een marathonsessie van 16 uur niet in is geslaagd overeenstemming te bereiken met de werkgevers. De bond eist een loonsverhoging van zes procent en verdere verlaging van de werktijd tot 28 uur per week.

Leverproblemen 

Het Duitse bedrijfsleven waarschuwt dat de stakingen al snel tot leverproblemen kunnen leiden omdat ondernemingen tegenwoordig nauwelijks meer voorraden ‘op de plank houden.’

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Stakingen treffen Duitse auto-industrie - Automobielmanagement.nl

Stakingen treffen Duitse auto-industrie

De werknemers van de grote Duitse autofabrikanten en toeleveranciers zullen net als hun collega’s elders in de metaalsector later deze week voor 24 uur gaan staken. Afgelopen weken waren er al kortere waarschuwingsstakingen bij onder meer de Duitse fabrieken van Ford en Opel.

De acties worden georganiseerd door de grote en machtige vakbond IG Metall die er na vijf onderhandelingsrondes en een marathonsessie van 16 uur niet in is geslaagd overeenstemming te bereiken met de werkgevers. De bond eist een loonsverhoging van zes procent en verdere verlaging van de werktijd tot 28 uur per week.

Leverproblemen 

Het Duitse bedrijfsleven waarschuwt dat de stakingen al snel tot leverproblemen kunnen leiden omdat ondernemingen tegenwoordig nauwelijks meer voorraden ‘op de plank houden.’

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding