Verzamelaar: koop een Tesla!

Verzamelaars van klassieke auto’s doen er goed aan om een Tesla Model S te kopen. “Koop zo’n auto nu ze nog te krijgen zijn, straks zijn ze goud waard,” zegt de inmiddels 85-jarige autogoeroe Bob Lutz, vroeger bestuurder bij onder meer General Motors, Ford, Chrysler en BMW.

Lutz is bepaald geen aanhanger van Tesla als autofabrikant maar denkt wel dat het eerste model van die fabrikant op den duur veel waard kan zijn. "Een Model S, vooral met opgevoerde prestaties, is één van de snelste, makkelijkste te rijden en best remmende sedans die er vandaag de dag te koop zijn. De acceleratietijd is sneller dan die van welke Europese supercar van 350.000 dollar dan ook."

Nóg meer kritiek

Hij leverde tegelijk felle kritiek op Tesla-topman Elon Musk: "Die is er nog steeds niet achter gekomen dan je meer moet verdienen dan je uitgeeft. Als je voortdurend geld tekort komt, dan run je geen goede auto-business. Ik zie ook niets aan de horizon dat daar verbetering in gaat aanbrengen. Daarom ook zeg ik tegen iedereen die interesse heeft in het verzamelen van auto’s: koop een Tesla Model S nu die er nog zijn."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Verzamelaar: koop een Tesla! - Automobielmanagement.nl

Verzamelaar: koop een Tesla!

Verzamelaars van klassieke auto’s doen er goed aan om een Tesla Model S te kopen. “Koop zo’n auto nu ze nog te krijgen zijn, straks zijn ze goud waard,” zegt de inmiddels 85-jarige autogoeroe Bob Lutz, vroeger bestuurder bij onder meer General Motors, Ford, Chrysler en BMW.

Lutz is bepaald geen aanhanger van Tesla als autofabrikant maar denkt wel dat het eerste model van die fabrikant op den duur veel waard kan zijn. "Een Model S, vooral met opgevoerde prestaties, is één van de snelste, makkelijkste te rijden en best remmende sedans die er vandaag de dag te koop zijn. De acceleratietijd is sneller dan die van welke Europese supercar van 350.000 dollar dan ook."

Nóg meer kritiek

Hij leverde tegelijk felle kritiek op Tesla-topman Elon Musk: "Die is er nog steeds niet achter gekomen dan je meer moet verdienen dan je uitgeeft. Als je voortdurend geld tekort komt, dan run je geen goede auto-business. Ik zie ook niets aan de horizon dat daar verbetering in gaat aanbrengen. Daarom ook zeg ik tegen iedereen die interesse heeft in het verzamelen van auto’s: koop een Tesla Model S nu die er nog zijn."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding