BMW en Daimler gaan samen autodelen

BMW en Daimler willen hun autodeelplatforms Drive Now en Car2Go samenvoegen. De laatste horde daarvoor is genomen nu autoverhuurder Sixt haar 50 procent belang in Drive Now heeft verkocht aan mede-eigenaar BMW.

Dat bedrijf kan daardoor zelfstandig beslissen over de toekomst van haar autodeel-tak. Sixt heeft voor de transactie een bedrag van 209 miljoen euro op kunnen strijken.

Duitse media verwachten nu dat de beide autobedrijven de ‘fusie’ van hun autodeel belangen nog in de eerste helft van dit jaar zullen aankondigen. Daarmee blijven, zo wordt gemeld, de merken zelfstandig op de markt maar werken ze met één gezamenlijke app zodat klanten efficiënter van beide diensten gebruik kunnen maken.

Directeur digital Peter Schwarzenbauer van BMW heeft daar ook al op gezinspeeld: "Tegen 2025 willen we 100 miljoen klanten enthousiast maken voor ons premium mobiliteitsaanbod. Met Drive Now als 100 procent partner hebben we alle opties voor een strategische doorontwikkeling van die diensten in de hand." Een gezamenlijk bedrijf met Daimler zou nu al op vier miljoen deelnemers kunnen rekenen, drie miljoen van car2go en nog eens één miljoen van Drive Now.

BMW en Daimler gaan samen autodelen - Automobielmanagement.nl

BMW en Daimler gaan samen autodelen

BMW en Daimler willen hun autodeelplatforms Drive Now en Car2Go samenvoegen. De laatste horde daarvoor is genomen nu autoverhuurder Sixt haar 50 procent belang in Drive Now heeft verkocht aan mede-eigenaar BMW.

Dat bedrijf kan daardoor zelfstandig beslissen over de toekomst van haar autodeel-tak. Sixt heeft voor de transactie een bedrag van 209 miljoen euro op kunnen strijken.

Duitse media verwachten nu dat de beide autobedrijven de ‘fusie’ van hun autodeel belangen nog in de eerste helft van dit jaar zullen aankondigen. Daarmee blijven, zo wordt gemeld, de merken zelfstandig op de markt maar werken ze met één gezamenlijke app zodat klanten efficiënter van beide diensten gebruik kunnen maken.

Directeur digital Peter Schwarzenbauer van BMW heeft daar ook al op gezinspeeld: "Tegen 2025 willen we 100 miljoen klanten enthousiast maken voor ons premium mobiliteitsaanbod. Met Drive Now als 100 procent partner hebben we alle opties voor een strategische doorontwikkeling van die diensten in de hand." Een gezamenlijk bedrijf met Daimler zou nu al op vier miljoen deelnemers kunnen rekenen, drie miljoen van car2go en nog eens één miljoen van Drive Now.