Dat bedrijf kan daardoor zelfstandig beslissen over de toekomst van haar autodeel-tak. Sixt heeft voor de transactie een bedrag van 209 miljoen euro op kunnen strijken.

Duitse media verwachten nu dat de beide autobedrijven de ‘fusie’ van hun autodeel belangen nog in de eerste helft van dit jaar zullen aankondigen. Daarmee blijven, zo wordt gemeld, de merken zelfstandig op de markt maar werken ze met één gezamenlijke app zodat klanten efficiënter van beide diensten gebruik kunnen maken.

Directeur digital Peter Schwarzenbauer van BMW heeft daar ook al op gezinspeeld: "Tegen 2025 willen we 100 miljoen klanten enthousiast maken voor ons premium mobiliteitsaanbod. Met Drive Now als 100 procent partner hebben we alle opties voor een strategische doorontwikkeling van die diensten in de hand." Een gezamenlijk bedrijf met Daimler zou nu al op vier miljoen deelnemers kunnen rekenen, drie miljoen van car2go en nog eens één miljoen van Drive Now.